Produceer je eigen voedsel. Word Herenboer!

Alphen aan den Rijn - Een Herenboerderij is een duurzame, kleinschalige boerderij. Een coöperatie die circa 200 huishoudens in 60% van hun voedselbehoefte voorziet. In Nederland zijn nu twee Herenboerderijen actief en staan er 12 initiatieven in de steigers, waarvan één in Alphen aan den Rijn, Herenboeren Groene Hart. Meer weten? Meedoen? Bezoek woensdag 17 juli de lezing in de bibliotheek en leer meer over dit bijzondere initiatief.

Respect voor dieren en de natuur
Op een Herenboerderij kunnen mensen zonder groene vingers en ruimte toch genieten van duurzaam, geproduceerde groente, fruit, vlees en eieren van hun eigen boerderij. De coöperatie pacht het land en neemt een boer (m/v) in dienst die werkt met respect voor dieren en de natuur. De boer produceert zo het voedsel dat de leden willen eten. De productie is vraaggestuurd en gaat verspilling tegen.

Kinderen
Eten van een Herenboerderij betekent werkelijk weten wat je eet. Je praat mee over de productie, je haalt wekelijks je eten af en - als je wilt - kan je nog meewerken ook. Leuk voor jezelf en leuk voor de kinderen.

Herenboeren Groene Hart
Lian Tan is één van de kartrekkers van Herenboeren Groene Hart. Woensdag 17 juli vertelt zij over de plannen voor een herenboerderij in Alphen aan den Rijn.

17 juli 2019
13.30 uur
Bibliotheek centrum
Toegang is gratis

Meer berichten