goed gesprek in ongedwongen sfeer
goed gesprek in ongedwongen sfeer

Nieuwe Alpha-cursus van start in Hoogmade/Woubrugge

Hoogmade / Woubrugge - Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die in het najaar in Hoogmade/Woubrugge wordt aangeboden. De vier kerken van Hoogmade en Woubrugge werken met elkaar samen om deze oecumenische Alpha te realiseren.

In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof nu eigenlijk inhoudt. Is er meer? Waarom stierf Jezus? Hoe kun je geloven? Hoe leidt God ons? Wat doet de heilige Geest? Dat zijn zomaar een paar van de vele vragen die op deze avonden aan de orde komen. Elke avond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd volgt een kort, inspirerend verhaal. In elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers met elkaar doorpraten in kleine gespreksgroepen.

De Alpha is gratis en open voor iedereen en wordt gegeven op dinsdagavond van 19.00 tot 21.45 in de bovenzaal van gebouw Immanuël, Kerkstraat 1, Woubrugge. Op 24 september is er een startavond om te kijken wat het is. De eerste cursusavond is op 1 oktober.
In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een Alpha gevolgd. Of je jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; je bent van harte welkom!

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen.

Meer berichten