Ervaringen en tips van levensbelang!
Ervaringen en tips van levensbelang!

Alphense Reddingsbrigade geeft zwemles in de Zegerplas


Onlangs organiseerde de Alphense Reddingsbrigade zwemlessen in de Zegerplas. Leerlingen die normaal gesproken in het warme zwembadwater les krijgen ervoeren de verschillen die er zijn te bemerken bij zwemmen in het meer. Dit was niet alleen voor de kinderen leerzaam, ook ouders werden hierbij betrokken. Levensbelangrijke tips werden gegeven voor de voorliggende zomervakantie; hoe veilig te zwemmen met kinderen in de zee of een meer.

De jongste leerlingen merkte al snel dat het best spannend is als je je eigen voeten niet meer kunt zien. Het water is kouder, de bodem voelt anders aan en kan het opeens veel dieper worden. Onder begeleiding van lifeguards van de Alphense Reddingsbrigade deden de 5 tot 7 jarige kinderen ervaring op. Zelfs vaardigheden die 'echte lifeguards' ook hebben werden geoefend: zes op de bodem liggende duikringen werden middels een zoektechniek probleemloos bovenwater gehaald door de 'junior lifeguards'.

Ouders en begeleiders ontvingen diverse tips zoals: hoever ga je het water in met je kind, wat kan je doen om te voorkomen je kind kwijt te raken en wat doe je bij een kwallensteek? Er was ruimte voor interactie en ouders maakten daar graag gebruik van door bijvoorbeeld te vragen: draag je nou juist wel of geen vleugeltjes?

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden