Gerard van Gemert knipte samen met een leerling een lint door als opening. En heeft u nog kinderboeken over? Zet ze in de zwerfboekenkast!
Gerard van Gemert knipte samen met een leerling een lint door als opening. En heeft u nog kinderboeken over? Zet ze in de zwerfboekenkast! (Foto: )

Opening Zwerfboekenkast Basisschool De Meridiaan

Op 12 juli werd door de groepen 3,4 en 5 officieel hun zwerfboekenkast geopend.

Alphen a/d Rijn - De klas en juf Jessika wilden dit juist voor de grote vakantie doen, aangezien ze de kinderen willen stimuleren ook in de vakantie te blijven lezen.
Gerard van Gemert kwam deze ochtend vertellen wat een schrijver allemaal doet en wat het belang is van het lezen.
En natuurlijk vooral hoe leuk lezen is!

Gerard knipte samen met een leerling een lint door als opening. Deze leerling heeft er voor gezorgd dat juf Jessika enthousiast werd over de zwerfboeken. Hij nam namelijk regelmatig een boek mee naar school in groep 3 en zorgde er voor dat dit boek ging zwerven in de groep.

Er zijn inmiddels heel wat plekken in Alphen aan den Rijn waar een zwerfboekenkast te vinden is en er staan echt heel leuke boeken in.
We houden ons ook aanbevolen voor boekendonaties (particulieren of bedrijven). Vanaf volgens schooljaar zal een kidscrew de boekenkast up to date houden. Deze kinderen worden gekozen uit de groepen 6,7 of 8.

Door: Jessika v.d. Akker (juf groep 3a Meridiaan)

Meer berichten