Anky: "De surfvereniging Zegerplas organiseert tripjes naar bijvoorbeeld de Reeuwijkse plassen en je je kan er ook techniek-trainingen volgen."
Anky: "De surfvereniging Zegerplas organiseert tripjes naar bijvoorbeeld de Reeuwijkse plassen en je je kan er ook techniek-trainingen volgen." (Foto: Peter Franken)

Anky is een fervent 'supper'

'Suppen' is de nieuwste rage op watersportgebied. Overgewaaid uit Hawaii. "Het leukste aan suppen is dat je op plekken komt waar je normaal niet kan komen. Op mooie plekken in de natuur waar het voor een boot te smal is en waar je met de fiets of auto al helemaal niet komt," vertelt Anky Zwanenburg.

Alphen aan den Rijn - Anky: "Het geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid. Suppen is niet moeilijk. Iedereen met een beetje evenwichtsgevoel kan het leren. Het kan op een gewone surfplank, maar zelf heb ik een opblaasbare, die je makkelijk overal mee naartoe neemt. De plank ligt iets hoger op het water, waardoor je wat meer stevigheid hebt. En ze zijn iets breder, je staat wat comfortabeler op de plank." Anky gaat een paar keer in de week naar de sup-vereniging die onderdeel is van de surfvereniging Zegerplas aan de Aarkade. "Je kan er een clinic volgen om het suppen in een dag te leren. Natuurlijk in de praktijk, maar ook met wat theorie. En natuurlijk heerlijk suppen op de Zegerplas en het Aarkanaal, dat zijn wel mijn favoriete plekken. Ik wil ook meedoen aan sup-wedstrijden, daarom ga ik binnenkort trainingen volgen." En wat doet Anky in het dagelijks leven? "Ik heb net m'n diploma 'Management-assistant/directiesecretaresse' gehaald en begin volgend jaar met de HBO-opleiding Integrale Veiligheid."

We wensen Anky een fijne vakantie en daarna veel succes!

Meer berichten