Foto:

10e editie Poldertocht wordt te leuk om te missen

Roelofarendsveen - Of u nog nooit hebt meegewandeld of al voor de 10e keer aan de start staat, de Poldertocht is en blijft een unieke belevenis. Ook dit jaar belooft het weer een groot wandelfeest te worden, temeer omdat de Poldertocht jarig is en op zondag 1 september 2019 voor de tiende maal georganiseerd wordt.

'Ieder jaar is het weer een uitdaging om er weer unieke wandelroutes van te maken. Maar volgens ons zijn we er dit jaar weer in geslaagd. Op 1 september strijkt de Poldertocht karavaan neer in Abbenes/Nieuwe Wetering. Van daaruit hebben we drie unieke wandelroutes uitgezet dwars door een prachtig, historisch groen landschap. Zo wandelt u een deel op de bodem van de voormalige Haarlemmermeer, doet u de prachtige weilandpolders langs de Ringvaart aan en doen twee van de drie routes twee eilanden aan. De wandelaars worden overgezet met grote ponten om file bij de pontjes te voorkomen', aldus de organisatie.

Onderweg wordt u getrakteerd op gezellige, leuke Polderverrassingen. Zo komt u tijdens de routes langs diverse molens en hebben we de molenaars bereid gevonden aanwezig te zijn om u meer te vertellen over hun molen. Ook voor de muzikale ondersteuning is gezorgd. Bij de start/finish locatie kunt u genieten van een spetterend optreden van een heuse band en ook onderweg komt u muzikale verrassingsacts tegen. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen visjes vangen, (limonade) koeien melken, een molen bezoeken en nog veel meer.

Het wordt te leuk om te missen, dus schrijf u in en trek op zondag 1 september uw wandelschoenen aan! Deelname is dit jaar alleen mogelijk middels voorinschrijven. Inschrijven kan via www.poldertocht.com/inschrijven. Er kunnen maximaal 3.500 wandelaars deelnemen. Meer informatie over de starttijden en dergelijke is te vinden op de website www.poldertocht.com.

Met uw deelname aan de Poldertocht draagt u bovendien een steentje bij aan twee goede doelen. De opbrengst van de Poldertocht is bestemd voor de Monique Velzenboer Foundation/het Liliane Fonds (inschrijfgelden) en de gemeentelijke schaatsclubs (catering). Alle reden dus om zondag 1 september deel te nemen aan de leukste wandeltocht in onze regio!

Datum zondag 1 september 2019

Afstanden wandelroutes van circa 6, 11 en 17 kilometer

Startplaats Houdijk-Roos, Huigsloterdijk 164, Abbenes

Meer informatie en inschrijven www.poldertocht.com / info@poldertocht.com

De organisatie van de Poldertocht is in handen van Rotaryclub Roelofarendsveen en de gezamenlijke ijsclubs uit de gemeente Kaag en Braassem.

Meer berichten