Op de foto van links naar rechts: Maureen du Prie, Piet Bokelaar, Corine Cools, Lorenzo van Niekerk, Robbert-Paul Verkade, Ellen Plug en Eliza Hakstege.
Op de foto van links naar rechts: Maureen du Prie, Piet Bokelaar, Corine Cools, Lorenzo van Niekerk, Robbert-Paul Verkade, Ellen Plug en Eliza Hakstege. (Foto: )

Clubkampioenenschappen 2019 strokeplay

Lorenzo van Niekerk winnaar na adembenemende finale

Alphen aan den Rijn - Nadat op zaterdag 13 juli zich 30 heren en 14 dames opgegeven hadden voor de kwalificatie over 2 x 18 holes plaatsten zich uiteindelijk 14 heren en 9 dames zich voor de finaleronde op zondag 14 juli. Bij de heren stonden na de kwalificatie Lorenzo van Niekerk en Robbert-Paul Verkade met resp. handicap 4,4 en 3,5 precies gelijk met elk 153 slagen. Bij de dames ging Corine Cools met handicap 5,5 en 169 slagen met 10 slagen minder dan Maureen du Prie met handicap 8,9 (178) en Ellen Plug met handicap 9,3 (179) al ruimschoots aan de leiding. Het was dan ook niet zo verrassend dat Corine Cools, haar titel van 2018 met 253 slagen met verve wist te prolongeren. Ellen Plug werd runner-up met 260 slagen en Maureen du Prie werd derde met een totaal van 262 slagen over 3 x 18 holes!

Vermeldingswaardig is overigens wel dat jeugdlid Eliza Hakstege met handicap 17,6 en met 270 slagen zich tussen al het damesgeweld als vijfde wist te plaatsen en daarmee als clubkampioen meisjes 2019 de Strokeplaybeker van de voorzitter in ontvangst mocht nemen!

Bij de heren werd het een finale Wimbledon 2019 waardig. Na 3 x 18 holes stond Piet Bokelaar met handicap 5,0 en een totaal van 243 slagen derde en eindigden Lorenzo en Robbert-Paul met een totaal van 228 slagen precies gelijk. En dat betekende een play off over een aantal holes tot er een winnaar was. In een zinderende finale, met veel toeschouwers, en pas op de vierde play-off hole, waar Robbert- Paul twee putts nodig had, wist Lorenzo zijn bal met één putt in de hole te krijgen en prolongeerde daarmee zijn titel als Strokeplaykampioen. En bovendien werd hij daarmee, net als vorig jaar, opnieuw jongens Strokeplaykampioen 2019 van Golfclub Zeegersloot.

Over enkele weken wordt op Golfclub Zeegersloot het Strokeplaykampioenschap voor senioren gespeeld.

Door: Tjalling de Vries

Meer berichten