Maak in één week een musical of toneelstuk!
Maak in één week een musical of toneelstuk! (Foto: )

Jeugdtheaterhuis en Stadsgehoorzaal Leiden organiseren Summerschool

Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland en Stadsgehoorzaal Leiden organiseren van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2019 de eerste editie van Summerschool! In één week maken kinderen en jongeren een musical of toneelstuk onder leiding van bevlogen theatermakers, die hun sporen op de nationale podia ruimschoots hebben verdiend. De deelnemers werken iedere dag van 09.30 tot 15.00 uur. Op vrijdag om 16.00 uur spelen ze voor publiek in de Aalmarktzaal van Stadsgehoorzaal Leiden en kunnen ze al hun vrienden en familie uitnodigen om te komen kijken.

Het Jeugdtheaterhuis en de Stadsgehoorzaal organiseren de Summerschool voor verschillende leeftijden zodat iedereen aan de slag kan tijdens de zomervakantie. O.a. Bente van Arkel (toneel 12-), Madele Veraa (toneel 12+), Justin van Kampen en Lianne Loos (musical 12-), Hans Cassa en Lucas Schilperoort (musical 12+) zullen met de deelnemers aan de slag gaan.

Summerschool Musical 12-
Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar (groep 4 tot en met 8 basisschool)

Dans en zing de sterren van de hemel, maak nieuwe vrienden en vriendinnen en vooral: maak veel plezier! Na een week sta je als een kleine Simba uit The Lion King of Juffrouw Bulstronk uit Matilda te stralen in jouw greatest show on earth.

Summerschool Musical 12+
Voor jongeren van 13 tot en met 20 jaar (voortgezet onderwijs en verder)

Kom ontdekken wat er allemaal komt kijken in de wereld van de musical en hoeveel verschillende genres er zijn. Aan het eind van de week schitter jij in een show met nummers uit de Broadway en West End hit musicals van dit moment, zoals Hamilton en Dear Evan Hansen.

Summerschool Toneel 12-
Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar (groep 4 tot en met 8 basisschool)

Verzin, speel en regisseer je eigen voorstelling. Samen met anderen ontdek je waar het bij het maken van een toneelstuk om draait: je verzint een verhaal, verdeelt de rollen en maakt decors en kostuums. Aan het eind van de week speel je op een "echt" toneel.

Summerschool Toneel 12+
Voor jongeren van 13 tot en met 20 jaar (voortgezet onderwijs en verder)

Samen met anderen ga je op zoek naar wat jij te vertellen hebt en hoe je dat het beste theatraal kunt uiten. Je gaat op avontuur en ontdekt hoe je een personage en plot kunt ontwikkelen. Aan het eind van de week speel je jouw eigen voorstelling op een toneel… of misschien wel heel ergens anders!

Summerschool wordt georganiseerd in de Stadsgehoorzaal Leiden, Breestraat 60 van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus van 09.30 tot 15.00 uur. Op de vrijdag duurt de dag i.v.m. de voorstelling tot 18.00 uur. De kosten om aan Summerschool Musical mee te doen bedragen € 245,00. Kinderen en jongeren die aan Summerschool Toneel deel willen nemen betalen € 220,00. Aanmelden kan via de website van Stadsgehoorzaal Leiden: http://www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl


NB de Summerschool gaat alleen door bij voldoende deelnemers (minimaal 10 voor toneel en 15 voor musical).

Meer berichten