De tentjes staan en de kinderen hebben er zin in.
De tentjes staan en de kinderen hebben er zin in. (Foto: eigen foto)

Camping Vreugdeoord

Alphen aan den Rijn - Op 5 juli was het zover! Speeltuin vereniging Vreugdeoord werd voor één nacht omgetoverd tot Camping Vreugdeoord. Zo’n 40 basisschoolkinderen mochten hun tentje opzetten en samen met hun vriendjes de nacht doorbrengen in de speeltuin. De camping was verboden voor de ouders, die sliepen lekker thuis.

Na een bord patat begon de avond met een speurtocht door de wijk. Aangekomen in het park konden de kinderen diverse (water)spelletjes doen, waarbij niet iedereen droog terugkwam op de camping. Toen iedereen weer droge kleren aanhad kwam de Italiaanse ijscoman (met het wel bekende muziekje) de straat in rijden voor een verlaat toetje. De avond werd afgesloten met een potje lasergame door de speeltuin.

Na een héél kort nachtje werden de kinderen héél vroeg wakker, waarbij sommige de dag begonnen met… chips! Maar de meeste schoven aan bij het heerlijke ontbijt met croissantje en krentenbollen.

In de ochtend was er een competitie wie er de grootste bellenblaasbel kon maken en werden de armen voorzien van glittertattoos. Daarna was het toch echt tijd om de haringen uit de grond te trekken en de tentjes weer op te rollen en… thuis lekker naar bed te gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden