Ruiken en proeven op de Romeinse markt.
Ruiken en proeven op de Romeinse markt. (Foto: Rob Langerak)

Alphens centrum weer Romeins

Ingezonden

Een nieuwe traditie vol historie

Zaterdag en zondag vond in het Alphense centrum voor de tweede keer het Romeins weekend plaats. In het Schoutenhuis, gerund door verstandelijk beperkt personeel, sneden wethouders Gerard van As en Cees van Velzen met een zwaard een taart aan.

Alphen aan den Rijn - Van Velzen tekende daarbij aan dat dit evenement een traditie wordt die in de komende jaren nog verder zal worden uitgebouwd en Alphen daarmee nog meer op de kaart zet.

Per boot voeren de genodigden naar het Rijnplein, waar burgemeester Liesbeth Spies het festijn officieel opende. Zij keek daarbij uit op een Romeins kampement en de Arena waar gladiatoren en gladiatrixen hun gevechten zouden houden. Op het plein en rond de Adventskerk stonden verschillende kramen met snuisterijen uit het verleden. Bezoekers konden in een Romeinse huiskamer op de foto, terwijl daarnaast een demonstratie was van de restauratie van de zogenoemde Zwammerdamschepen. Voor de kerk kregen kinderen les in zwaardvechten en door het centrum marcheerden de legionairs onder leiding van hun centurion.

Vanaf de Rijnkade vertrok regelmatig een rondvaartboot die langs historische plekken voer. Dankzij het mooie weer genoten duizenden bezoekers van het evenement.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden