Kunst en cultuureducatie

Rond de 7200 leerlingen van het basisonderwijs in Alphen aan den Rijn, Zwammerdam en Aarlanderveen zijn tot en met schoolseizoen 2022-2023 verzekerd van een kunst en cultuureducatie aanbod.

Regio - De deelnemers aan het convenant hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat kunst en cultuureducatie een onmisbaar onderdeel is in het curriculum van een basisschool. Het programma Cultuurpalet zorgt voor invulling hiervan door activiteiten aan te bieden die kinderen op pedagogisch en didactisch verantwoorde wijze laten kennismaken met verschillende facetten van kunst en cultuur zoals; muziek, beeldende kunst, literatuur, podiumkunsten, dans, film, fotografie en cultureel erfgoed. Initiatiefnemer en uitvoerder van het convenant is de stichting Cultuurpalet.
De deelnemers zijn: De Morgenwijzer, SCOPE scholen groep, Stichting Islamitische basisschool Alphen aan den Rijn e.o., Stichting Vrije school Rijnstreek, Alphense Montessorischool, De Tamboerijn onderwijs met een open Bijbel, Auris De Weerklank Alphen aan den Rijn, Horizon OpMaat en Fonds Alphen e.o. Na de totstandkoming van de Cultuurvisie hoopt de stichting dat de gemeente Alphen zich ook gaat aansluiten.

Naast het convenant heeft Cultuurpalet initiatief genomen tot een samenwerkingsovereenkomst. De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door Museumpark Archeon, De Nieuwe Muziekschool Alphen, Theater Castellum, Park Villa, Het Jeugdtheaterhuis en Bibliotheek Rijn en Venen. Doel is efficiëntie en effectief met elkaar samen te werken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden