Foto:

Zomerkunst - week 6

Nieuwkoop - Zomerkunst in het Regthuys in Nieuwkoop begint met de zesde week op 9 juli t/m 14 juli met twee nieuwe kunstenaars. U vindt in de bijlage de weekposter van de twee kunstenaars. Zeker één van de kunstenaars is zelf aanwezig. Een kop koffie of thee staat voor u klaar, wij hopen dat u komt genieten van de expositie. U bent van harte welkom. 

Ruben van Veen maakt tekeningen, schilderijen en werken op strokarton in een figuratief-expressieve wijze. Vooral zijn tekeningen laten een bizar en complex wereldbeeld zien. Een zoektocht naar een voortdurend schoonheidsideaal. Daarnaast maakt hij kleurrijke schilderijen in een expressieve schildertoets waarop bijna altijd figuren te zien zijn. Vrouwen zijn daarin oververtegenwoordigd. Zij vormen een goed gezelschap dat drinkt, feest en praat. Door het schilderen en het weer overschilderen ontstaat een beweeglijke compositie in complexe harmonie, waarbij de kenmerkende thematiek; verleiding, conflict, angsten en de liefde, worden versterkt. 

Lenie Voortman laat een selectie zien van haar werken van papier. Al zijn er vele soorten papier beschikbaar, toch maakt zij deze vaak zelf. Grondstoffen van textiel en verschillende soorten vezels, zoals zijde, katoen en linnen worden ook voor het vervaardigen van papier gebruikt. Zij maakt niet alleen gebruik van papier en natuurlijke materialen, maar ook van metalen, keramiek en kunststoffen. Alles wat zij maakt komt voort uit een permanente ontdekkingsreis van combinaties van technieken en materialen. Voortdurend zoekt zij daarbij de grenzen van de mogelijkheden op. 

De openingstijd van deze expositie is van dinsdag t/m vrijdag en op zondag 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden