"We hebben nog nooit zo'n uitgebreid programma gehad," vertelt communicatiemedewerker Birgitta Veld.
"We hebben nog nooit zo'n uitgebreid programma gehad," vertelt communicatiemedewerker Birgitta Veld. (Foto: L.KALAND)

Creativiteit geeft ons leven extra kleur

Wil Kamping

Nieuwe programma's Parkvilla

"Het nieuwe seizoen van Parkvilla 2019 -2020 is gevuld met een verrassend aanbod op het gebied van creatieve cursussen en film- en theatervoorstellingen. We hebben nog nooit zo'n uitgebreid programma gehad, dertien nieuwe cursussen zijn erbij gekomen," vertelt Birgitta Veld van communicatie. "Iedereen kan aan de slag met dansen op elke niveau en op alle leeftijden, storytelling, creatief schrijven, filmgeschiedenis, je eigenwebsite maken en veel meer."

Alphen aan den Rijn – Directeur Marijke Licher wil met Parkvilla talentontwikkeling organiseren en alle leeftijden inspireren. "Met ons filmhuis, theater en het jaarlijkse Parkkunst bereikt Parkvilla al veel inwoners, maar wij willen met dit bruisende programma een nieuwe koers varen en veel meer mensen hun eigen creativiteit laten ontdekken. Parkvilla zet zich in om kunst en cultuur in het dagelijks leven van jong en oud te brengen. Hierbij werken we met gekwalificeerde vakdocenten, mensen inspireren lukt het beste met goede docenten. Of je nu voor tekenen kiest, voor edelsmeden of je eigen beeld maakt of meedoet met 55+ dansyoga, iedereen kan leren wat hij leuk vindt."

"Voor kinderen heeft het voordelen zo vroeg mogelijk met cultuur kennis te maken om hun talenten te leren ontwikkelen. Creatief denken en je fantasie gebruiken zijn handige tools om mee te kunnen met de snelle ontwikkeling in de maatschappij. Cultuur geeft ons leven kleur en draagt bij aan een gezonde leefstijl. Daarom verzorgt Parkvilla via de afdeling educatie ook kunstlessen op scholen, waar onze vakdocenten begeleiding geven in de creatieve vakken. Zodat ieder kind met cultuur en kunst in contact komt. Kinderen kunnen daardoor meer zelfvertrouwen ontwikkelen en hun concentratievermogen verbeteren. Vaardigheden waar zij hun hele leven plezier van hebben Parkvilla heeft tevens een afwisselend programma speciaal voor kinderen, om er in hun vrije tijd mee verder te gaan."

"In de nieuwe cursus Maak je eigen website, heb je na 7 lessen de basis om je eigen website te bouwen. Nieuw is de literaire 'cursustak' waaronder de cursus Creatief Schrijven valt. Hierbij komen ondermeer spanningsboog en het ontwikkelen van de eigen schrijfstijl aan bod. Om te kijken of een cursus echt bij je past introduceert Parkvilla de strippenkaart. Met deze kaart van 5 en 10 strippen kunnen meerdere disciplines worden uitgeprobeerd."

Naast cursussen biedt Parkvilla kwaliteitsfilms aan in het filmhuis. "Veel films die we draaien zijn bekroond op filmfestivals," licht Licher toe. "Je hoeft niet altijd de stad uit om lekker naar de film te gaan. Dat geldt ook voor theatervoorstellingen. Bekende namen als Henk Poort en Jan Rot worden afgewisseld met jong talent."

"Graag nodigen wij iedereen uit op onze Parkvilla Open Dag op 8 september 2019 vanaf 12.00 uur." Parkvilla is te vinden in Park Rijnstroom Cornelis Geellaan 2.

Meer informatie en aanvragen: www.parkvilla.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden