Dankzij de promotie lijkt ARC een interessant seizoen in de Hoofdklasse in te gaan.
Dankzij de promotie lijkt ARC een interessant seizoen in de Hoofdklasse in te gaan. (Foto: Saskia de West-Berk)

Leuke/zware indeling voor ARC; Alphense Boys gaat noordwaarts

Theo van Egmond

Alphense Boys en ARC weten met welke tegenstanders ze te maken krijgen in het seizoen 2019/2020. ARC wacht op papier een heel interessante competitie in de Hoofdklasse A, maar ook Alphense Boys mag bepaald niet klagen met de indeling. Er wacht de ploeg weliswaar een aantal stevige reizen, maar de indeling in de Hoofdklasse A zal de club niet tegenvallen.

ALPHEN AAN DEN RIJN – In de eerste klasse A eindigde ARC als tweede achter het Utrechtse DHSC. Beide clubs zullen elkaar ook in het komende seizoen tegenkomen. Met diverse clubs had de Racing in de afgelopen jaren te maken. Capelle is inmiddels wat meer jaren geleden, maar SC Feyenoord, FC 's-Gravenzande en Sportlust'46 kwam men in het recente verleden nog tegen. Dat waren doorgaans leuke wedstrijden. Jodan Boys is ook een opponent om naar uit te kijken en dat geldt eveneens voor FC Rijnvogels, dat in het bekertoernooi werd uitgeschakeld. Naast ARC zelf en DHSC is ook Sportlust'46 Rijsoord uit Ridderkerk promovendus. Achilles'29 uit Groesbeek degradeerde uit de derde divisie, alle andere clubs waren ook in de jaargang 2018/2019 actief in de Hoofdklasse. Het betreft Achilles Veen, AZSV (Aalten), DUNO (Doorwerth, winnaar districtsbeker Oost) Smitshoek (Barendrecht), Spijkenisse en Zwaluwen Vlaardingen. ARC begint de competitie op 31 augustus met een thuiswedstrijd tegen Smitshoek, de nummer negen uit 1B.

Alphense Boys wordt komend seizoen richting het noorden gestuurd. De Hoofdklasse A lijkt minder zwaar dan de Hoofdklasse B van het afgelopen seizoen. Er moet af en toe nog wel flink gereisd worden, maar er zijn ook wel degelijk heel interessante tegenstanders bij die dichter bij huis gevestigd zijn. Die verre clubs zijn Alcides (Meppel), MSC (Meppel),Be Quick 1887 (Haren), Emmen, Hoogeveen en Quick'20 (Oldenzaal). RKAVV en Leonidas waren ook in de meest recente competitie tegenstanders. HBS, VOC, SJC, SDO en Hollandia zijn oude bekenden. De Hoofdklasse A wordt verder aangevuld met JOS/Watergraafsmeer en Velsen. Quik'20 en SJC komen uit de derde divisie. VOC, Velsen en Emmen werden kampioen in respectievelijk 1B, 1A en 1F. JOS/Watergraafsmeer finishte als tweede in 1A, maar wist via de nacompetitie promotie af te dwingen. Dat lukte de nummer twee van de Hoofdklasse B, Hoogeveen, niet. Alphense Boys zal met deze indeling niet ontevreden zijn, het lijkt een afdeling met mogelijkheden.

ARC in KNVB-beker

ARC speelt in de voorronde van de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen SDO. De club uit Bussum komt uit in de hoofdklasse A zondag, waarin ook Alphense Boys is ingedeeld. Het duel wordt gespeeld op zaterdag 27 augustus.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden