De toegang is gratis, maar een bijdrage in de orgelpijp is van harte welkom om dit unieke orgel te behouden.
De toegang is gratis, maar een bijdrage in de orgelpijp is van harte welkom om dit unieke orgel te behouden.

kerkopenstelling 3 augustus

Inmiddels zijn reeds velen u voorgegaan: zij hebben al een kijkje genomen in de Adventskerk en geluisterd naar de prachtige klanken van het Steinmeyer-orgel. Zaterdag 3 augustus kunt u hen volgen om (weer) naar binnen te stappen. U bent van harte welkom! De deuren staan van 12 uur open en sluiten om 16.00 uur.

Simon Stelling, de vaste organist van de Adventskerk, geniet van zijn vakantie. Het lunchconcert, van 12.30-13.00 uur wordt verzorgd door André Weerheim. Hij speelt Sonate no. 5 van Alexander Guilmant, een Franse componist (1837-1911).

Ditmaal zal er GEEN middagconcert zijn.

De toegang is gratis, maar een bijdrage in de orgelpijp is van harte welkom om dit unieke orgel te behouden.

Kunstenares Joke Zwaan zal aanwezig zijn met haar kunstwerken, onder andere abstracte schilderijen, portretten.

Bij de voordeur staat het uurwerk, dat geschonken is door Greske Roest, de oprichter van een museum dat is opgeheven in Hillegom, met de belofte dat het nooit meer de Adventskerk zal verlaten. Daarna kunt u het interieur van de kerk bekijken: hebt u de preekstoel of de glas-in-loodramen al eens van dichtbij bekeken? Doen!? Een gastvrouw of –heer zal u er graag over vertellen. Er zijn foto's te bekijken over de geschiedenis van de kerk en evenals een power pointreportage.

Uiteraard zijn er weer prachtige, zelfgemaakte kaarten te koop en andere cadeautjes zoals de CD "muziek van César Franck", gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling.

De volgende kerkopenstelling is op zaterdag 7 september. Op de Open Monumentendag (14 september) is de Adventskerk ook geopend. Bovendien spelen op de zaterdagen 17, 24 en 31 augustus talentvolle orgelstudenten een gratis lunchconcert tussen 12.30 en 13.00 uur in het kader van de Alphense Orgelzomer-cyclus.

De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Tot ziens in de Adventskerk!

Julianastraat 69

Alphen aan den Rijn

www.adventskerk.info

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden