Anouk bezorgt de kranten direct uit school: "Hoe eerder je begint, hoe eerder je klaar bent."
Anouk bezorgt de kranten direct uit school: "Hoe eerder je begint, hoe eerder je klaar bent." (Foto: Marieke Roggeveen)

Anouk bezorgt u elke week onze krant

Marieke Roggeveen

Ik werk zelf voor mijn spullen!

Al ruim een jaar is de 13-jarige Anouk Kas bezorgster van het Alphens Nieuwsblad in Nieuwkoop. "Ik zocht werk om iets bij te verdienen. Kranten bezorgen leek mij wel leuk, en dit is ook heel leuk. Ik ben vorig jaar met één wijk begonnen en doe nu twee wijken. Ik had tijd over en er was een tweede wijk dichtbij huis beschikbaar, dus dat kwam goed uit."

Nieuwkoop - Anouk zit in VWO-2 van het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn en heeft nog geen idee wat ze later wil worden. "Misschien iets bij de Landmacht of bij de Mariniers? Dat lijkt mij wel leuk." Elke dag fietst Anouk van Nieuwkoop naar Alphen, en weer terug. "Samen met een groep doe ik hier drie kwartier over, alleen fiets ik het in een half uur." Verder zit Anouk op schaatsen en op turnen, en één keer per week bezorgt ze bijna 400 kranten bij haar in de buurt. "Dit kost mij gemiddeld tweeeënhalf uur per week. Meestal bezorg ik alles op woensdagmiddag, maar soms ben ik later uit school en dan bezorg ik op donderdag ook nog een deel. Ik begin altijd direct uit school: hoe eerder je begint, hoe eerder je thuis bent."

Oude buggy

Behalve sportief is Anouk ook praktisch: voor het bezorgen van de kranten gebruikt ze een oude buggy met daarop een plastic bak. "Als het regent doe ik hier een plastic zak omheen zodat de kranten droog blijven. Niet alle kranten passen in de bak, soms zitten er ook folders bij, ik moet meestal twee keer bijladen. Maar dat is niet erg, ik vind het leuk om te doen. Alleen als het regent, dan is het niet leuk. Maar meestal is het mooi weer en maak ik onderweg vaak een gezellig praatje met mensen die ik tegenkom."

Nieuwe telefoon

Anouk spaart nu voor een nieuwe telefoon. "Het verbruik betalen mijn ouders, de telefoon betaal ik zelf. Ik vind het fijn om weer iets nieuws te kunnen kopen en ik vind het ook fijn om te werken voor mijn eigen spullen." Met kerst en oud en nieuw had Anouk een 'goede opbrengst' met de kaartjes. "Hiervan heb ik een deel gespaard en met het andere deel heb ik mijn racefiets afbetaald. Sommige mensen gaven ook een compliment, zo van: 'Goed gedaan.' Dit vond ik heel fijn om te horen."

Veel voordelen

"Voor mij heeft het bezorgen van het Alphens Nieuwsblad veel voordelen," besluit Anouk. "Ik heb genoeg tijd over, ik ben even buiten, dat is belangrijk voor mij, ik ben in beweging, mijn conditie gaat er op vooruit, en ik verdien er ook nog aan!"

Wil jij bezorger worden?

Vul dan het aanmeldformulier in op www.bezorgingmaasstad.nl of mailen naar info@bezorgingmaasstad.nl of contact opnemen via tel. 0180 - 64 19 19 en WhatsApp: 06 – 49 855 587.

Meer berichten