Van links naar rechts: Piet Bokelaar, Clarie Bergamin, Hans van Beek en Herma Hollander.
Van links naar rechts: Piet Bokelaar, Clarie Bergamin, Hans van Beek en Herma Hollander.

Clubkampioenen 2019 senioren matchplay

Omdat op zaterdag 15 juni j.l. de kwalificatieronden voor de Matchplaykampioenschappen Senioren van Golfclub Zeegersloot vanwege de zeer slechte en natte weersomstandigheden moesten worden afgelast, werden deze in het afgelopen weekend gespeeld. Na de eerste twee kwalificatieronden plaatsten zich zowel bij de heren als bij de dames vier deelnemers voor de halve finales op zondag.

Bij de dames werd Corine Cools, kampioen in 2018, in de halve finale op de 20ste hole verrassend geklopt door de sterk spelende Herma Hollander. In de finale moest Herma het opnemen tegen Clarie Bergamin, die in de halve finale vrij eenvoudig van Carola van Goozen had gewonnen. Omdat Herma kennelijk al haar kruit had verschoten tegen Corine Cools was ze in de finale te vermoeid en niet meer opgewassen tegen het sublieme spel van Clairie Bergamin, die daarmee voor het eerst het Matchplaykampioenschap bij de dames won.

Onder zeer warme omstandigheden wisten bij de heren Piet Bokelaar en Hans van Beek zich voor de finaleronde te plaatsen. Hiermee was de finale een strijd tussen twee ´oudgedienden´, want zowel Hans van Beek als Piet Bokelaar waren in voorgaande jaren al eerder kampioen geweest. Dit jaar trok Piet Bokelaar, met 3&2 (3 up met nog 3 holes te spelen), aan het langste eind.

Tjalling de Vries.

Meer berichten