Drumfanfare TTH-tamboers Dustin en Sebastiaan Nederlands Kampioen!

Dat Drumfanfare TTH uit Hazerswoude-Dorp over talentvolle slagwerkers beschikt, was al langer bekend. Maar nu zijn twee van hen ook nog in de prijzen gevallen. En hoe! Sinds afgelopen zaterdag mogen Dustin Pelle en Sebastiaan van Beek zich namelijk Nederlands Kampioen noemen, een titel die de twee jeugdige heren dubbel en dwars hebben verdiend.

Hazerswoude-Dorp - Op het NK voor solisten, dat ieder jaar georganiseerd wordt door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO), kwamen Dustin (13) en Sebastiaan (14) uit in de derde divisie. Op de snaredrum speelden ze het duet Double Remi, dat speciaal voor hen is gecomponeerd door Daan Cornelissen, tevens hun slagwerkinstructeur bij Drumfanfare TTH.
Hoewel het voor beide tamboers hun debuut was op het Nederlands Kampioenschap, wisten zij een zeer overtuigend optreden neer te zetten. De deskundige jury sloeg het ritmische en visuele kunststukje zichtbaar instemmend en met bewondering gade, wat zich uitbetaalde in een uitstekende score van 85 uit 100 punten.
Het zal niemand verbazen dat Dustin en Sebastiaan zelf uitermate tevreden zijn met dit resultaat. Vanzelfsprekend is ook Drumfanfare TTH ontzettend trots om twee prijswinnende muzikanten in de gelederen te hebben. Gezien hun leeftijd, enthousiasme en motivatie zijn ze voorlopig ook nog niet uitgeleerd. Daar gaan we meer van horen.

Meer berichten