Foto:

Wielerronde Hoogmade

Hoogmade - De jaarlijkse Bike-Zone Ronde van Jezus-Eik georganiseerd door Wielerclub Hoogmade is dit jaar zeer succesvol verlopen. Het relatief goede weer was hier zeker debet aan alhoewel de wind op het lastigste gedeelte van het parcours de renners zeker parten speelden. De oprit naar de Doesbrug gaat via een zogenaamd "vals plat" met daarbij de wind vol tegen. Dit stukje parcours brengt iedere renner uit zijn ritme welke bij een tijdrit zo ontzettend belangrijk is voor een goed eindresultaat. Zo'n 60 wielrenners streden in verschillende categorieën om de ere prijzen.

Overall winnaar werd Stefan van Goozen (categorie 40+)met een eindtijd van 18 minuten en 35 seconden. Vorig jaar moest Stefan nog afzeggen i.v.m. een valpartij maar dit jaar was hij weer de snelste. In de categorie Heren ging de eerste prijs naar Dennie van Leeuwen (18.35). Ereplaatsen waren er verder voor Ron van der Meer (50+, 19.00), Kees van Rijn (60+, 19.34).

Bij de Dames fietste Harriet Koorn met een gemiddelde snelheid van 38,35 km/uur naar de winnende tijd van 20.11 gevolgd Eline Verhagen. Laatst genoemde heeft besloten te stoppen met top marathonschaatsen, opleiding en topsport zijn voor haar niet meer te combineren.

Mathijs de Haas was de renner die zijn persoonlijk record met het grootste verschil wist te verbeteren en kreeg zodoende de PR- bokaal uitgereikt.

De laatste jaren geven de groep "invitees" extra spektakel. Deze lokale toprenners rijden hun eigen competitie, dus buiten de Hoogmadese prijzen. Joram Grootveld raasde met een gemiddelde snelheid van 42,57 km over het parcours, goed voor de 1ste plek. Bij de Dames deed Olga de Boer daar niet veel voor onder (19.12). Materiaal en (team) verzorging zijn bij deze categorie bijna professioneel te noemen terwijl de sfeer en entourage helemaal passen in het dorpse karakter van deze wielerronde. Dit wordt zeer op prijs gesteld door de supporters langs het parcours.

Ook dit jaar stond het jury team onder leiding van Marja Zwetsloot. Met haar team van tijdwaarnemers zorgde ze ervoor dat de eind resultaten binnen enkele minuten na afloop van de wedstrijd beschikbaar waren voor pers , deelnemers en supporters!

Na evaluatie van deze wedstrijd kijkt de organisatie alweer vooruit naar de editie van 2020!

Meer berichten