Kia Tenniskids competitie feestelijk afgesloten tijdens zonnige Tenniskids Feesten

Dit weekend vond op vijf locaties in Nederland het Tenniskids Feest plaats. Honderden kinderen sloten gezamenlijk de Kia Tenniskids competitie af. Om zoveel mogelijk kinderen te laten meegenieten van de feestelijke afsluiting van de competitie, werd het feest op vijf verschillende locaties in het land gehouden. Op zaterdag 22 juni was het festijn in Kampen (K.J.LT.C), Amsterdam (T.V. Tie-Breakers) en Bergen op Zoom (Smash Bergen op Zoom) en op zondag 23 juni in Alphen aan den Rijn (T.V. Nieuwe Sloot) en Apeldoorn (T.C. Sprenkelaar).

Alphen aan den Rijn - Het weekend zat vol met tennis, fun en entertainment. Na een gezamenlijke warming-up, werden de kinderen over de verschillende onderdelen verdeeld en werd er fanatiek getennist en volop plezier gemaakt. Naast tennissen konden de kinderen onder andere padellen, Tenniskids mascottes Ace en Love ontmoeten en glow in the dark tennissen. Ook was er ruimte voor creativiteit en werd er volop geknutseld en geschilderd.

De KNLTB organiseert het Tenniskids Feest dit jaar voor de vierde keer. Het feest is speciaal voor alle kinderen tot en met 12 jaar die minimaal vier keer hebben deelgenomen aan de Rode, Oranje of Groene competitie. Het doel van het evenement is om kinderen met méér plezier méér competitie te laten spelen. Er zijn zo'n 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB-vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband.

Algemeen Directeur KNLTB Erik Poel: "We zijn ontzettend blij dat vijf tennisverenigingen samen met ons honderden kinderen een fantastische tennisdag hebben gegeven! Plezier in tennis is het allerbelangrijkste, dit zorgt uiteindelijk er ook voor dat kinderen meer gaan tennissen. Dit zien we ook tijdens de Kia Tenniskids competitie. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is, ook als teamsport".

Over Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Over de KNLTB

De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1.650 tennisverenigingen, en daarmee bijna 560.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor het wedstrijdaanbod van competities en toernooien en voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert toptennisevenementen als de Davis Cup, Fed Cup en alle nationale kampioenschappen.

Meer berichten