De KNBB is ongekend trots op de jaarlijkse Simonis Biljartlakens Landsfinale, hét breedtesport evenement van het jaar van de KNBB.
De KNBB is ongekend trots op de jaarlijkse Simonis Biljartlakens Landsfinale, hét breedtesport evenement van het jaar van de KNBB. (Foto: )

Spelend op Simonis Biljartlakens Landsfinale 2019: het Jacobswoude Damesteam

De KNBB is ongekend trots op de jaarlijkse Simonis Biljartlakens Landsfinale, hét breedtesport evenement van het jaar van de KNBB. Jaarlijks vinden in Sportcomplex Merwestein (Nieuwegein) ruim 300 wedstrijden plaats om de Nederlandse Kampioenschappen van de Landscompetitie van de KNBB-vereniging Carambole (KVC). Dit jaar is de jubileumeditie – het vindt voor de 40e keer plaats.

Hoeveel historie de Landsfinale ook heeft, vernieuwingen waren noodzakelijk. Aanpassingen om de Landsfinale modern te houden, sfeervoller, en om deze meer te laten aansluiten bij de hedendaagse beleving van spelers en supporters. Simpel gezegd: biljarters moeten trots blijven om de Landsfinale te spelen, en supporters moeten er graag bij zijn!

Daarom in de editie 2019 de volgende aanpassingen:

Het mogelijk meest zichtbare resultaat: de Landsfinale heeft tegenwoordig een logo! Dit logo zorgt voor een professionele uitstraling, is mooi voor op online media, en ook voor op de banners en de boarding in de zaal. De algehele aankleding van de zaal. Deze aankleding is moderner, met stijlvolle boarding, en met mooie verlichting. Er zijn minder biljarts in de zaal, waardoor er meer ruimte komt voor horeca en ontmoeting. Dus niet meer afgescheiden in de dojo zoals voorheen, maar de horeca gewoon daar waar gespeeld wordt! Betere faciliteiten voor het publiek. Halverwege de dag een pauze zodat teams gezamenlijk kunnen lunchen, ter verbetering van de ervaring van spelers en supporters. De Landsfinale blijft niet meer drie of vier, maar liefst tien dagen staan in Merwestein! Niet één speelweekend zoals voorheen, maar twee speelweekends. In totaal vier speeldagen zijn i.p.v. drie. Op de dagen dat er geen Landsfinale is, worden andere biljartactiviteiten worden georganiseerd, zoals de Open Nieuwegeinse Biljartdag, vooral gericht op ouderen.. Dit zodat er extra biljartevenementen kunnen worden georganiseerd voor bijvoorbeeld jeugd of gehandicapte sporters. Door spreiding van de finales over meer dagen ontstaat meer ruimte voor beleving en voor het gezamenlijk vieren van prestaties door bezoekers, spelers en vrijwilligers. De speeldata van de Landsfinale: zaterdag 22 juni, zondag 23 juni, vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni. De aansluitende Vrijwilligersdag is niet meer (zoals voorheen) op maandag, maar op zondag. (Zondag 30 juni, dus.) Dit zodat meer vrijwilligers aanwezig kunnen zijn, en om te komen tot een nog mooiere en sfeervollere beloning voor hun inspanningen. Extra aandacht voor de individuele teams, en voor regionale media.

Uit regio Alphen/Woubrugge doet mee het damesteam Jacobswoude: Helga Hoekstra, Graddy Borst, Coby Bouwmeester en Els van Tol. Bijzonderheid: Jacobswoude is 25 jaar geleden in dezelfde samenstelling ook al kampioen van Nederland geworden!

Meer berichten