Samen betekent  "niet alleen". 
Samen betekent  "niet alleen".  (Foto: BIGGS)

"Sterretjesdag", dag van verbinding in Noorderbrink

Vrijdag 21 juni 2019,  was het 'Sterretjesdag' in de zorglocatie Noorderbrink in Alphen aan den Rijn. De vrijdagochtend was de weekafsluiting met veel gezelligheid, buitenspelen , veel lachen, koffie drinken met gebak, lunch enz. De bewoners van Sassenoord kwamen voor deze dag  graag  over uit Nieuwveen. 

En de vrijdag bracht nog  iets extra's:

Phemia de Boer, een van  de organisatoren zet zich vaak  in voor Make-A-Wish Nederland. Samen met  haar tweelingzus loopt zij dit jaar de Vierdaagse van Nijmegen als 'Wishwalk-tweeling' voor Make-A-Wish Nederland. Dit betekent dat zij het goede doel  al wandelend steunt  en daarmee extra aandacht schenkt. Dit initiatief bracht haar op het  idee voor de actie van "Sterretjesdag" in Noorderbrink. Senioren ontvingen tijdens de speldag in Alphen aan den Rijn een  Make-A-Wish sleutelhanger met sterretje als beloning tijdens de 'spelletjes'.  Daarmee was  het woord  "Sterretjesdag" een mooi begrip voor de dag. Naast het 'vaantje voor de sterren van de week' had de sport- en beweegdocente van Phemia Move ook wensen van senioren gehoord en bedacht daar een mogelijke invulling voor.

Dankzij samenwerking met de stichting HelpelkaarHelpen en het bedrijfsleven werden alle senioren  getrakteerd op haring van de welbekende Vishandel Sluizeman uit Alphen aan den Rijn.  De manager van Noorderbrink zei: "het is een dag van verbinding binnen wijk en zorgcentrum".  Een bedrag werd, namens bedrijfsleven  en Stichting  HelpelkaarHelpen, overgemaakt op de actie site van de "Wishwalk-tweeling"  ten behoeve van  Make-A-Wish.  Een win-win situatie dus  voor iedereen.  De Alphense sportdocente gaat samen met haar zus hun beste beentje voorzetten in Nijmegen. In de zorgcentra Noorderbrink en Sassenoord zal dit zeker gevolgd worden op tv. 

Samen betekent  "niet alleen".  Verbinding van wijk/bedrijfsleven/goede doelen  en zorg voor senioren/jeugd werd op unieke wijze op deze vrijdag  in participatie bewezen. 

Meer berichten