Alphen aan de Rijn omarmt de 117e Breiclub van het Ouderenfonds

 Alphen aan de Rijn is een bijzondere nieuwe Breiclub rijker genaamd 'De Alphense Ribbelclub'. Het is de 117e breiclub van 'Samen Breien' van het Nationaal Ouderenfonds, een interventieprogramma tegen eenzaamheid onder ouderen. De wekelijkse bijeenkomsten op de woensdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur vinden plaats in lunchroom Het Schoutenhuis aan de Julianastraat in Alphen aan de Rijn . Deze wordt gerund door personeel met een lichte beperking.

Donderdag 20 juni 2019 - Alphen aan de Rijn is een bijzondere nieuwe Breiclub rijker genaamd 'De Alphense Ribbelclub'. Het is de 117e breiclub van 'Samen Breien' van het Nationaal Ouderenfonds, een interventieprogramma tegen eenzaamheid onder ouderen. De wekelijkse bijeenkomsten op de woensdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur vinden plaats in lunchroom Het Schoutenhuis aan de Julianastraat in Alphen aan de Rijn . Deze wordt gerund door personeel met een lichte beperking. 

Chef de mission, vrijwilligster en brei-hobbyist Henriette van der Wiel organiseert alles, ondanks dat ze slecht ter been is. "De locatie zit op loopafstand van mijn huis. De Ribbelclub is bedoeld voor mensen van alle leeftijden. Er komen sinds ik ben gestart in maart nu drie mensen 'op de koffie' op de woensdagochtend. Toen ik begon vreesde ik dat het tot na de zomer zou duren voordat er überhaupt iemand op zou reageren, dus dit lijkt een royale opkomst, maar nieuwe brei liefhebbers zijn natuurlijk van harte welkom!'. De kosten voor 'De Alphense Ribbelclub' betreffen slechts de eigen consumpties. Op de balie bij het afreken-punt liggen enkele zelfgemaakte info foldertjes voor geïnteresseerden.

Uitgebreide zoektocht naar vrijwilligers

'Samen Breien' kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Het Ouderenfonds is daarom altijd op zoek, ook in uw regio. Wie de breiclubs wil ondersteunen is dus van harte welkom. Vrijwilligers kunnen contact opnemen met projectleider Shirley van Voorst van het Ouderenfonds via telefoonnummer 088-3442003.

Meer berichten