Petra Kuiper (links) en Daniëlle Dekker voor het pand van SOOS aan den Rijn in de Raadhuisstraat.
Petra Kuiper (links) en Daniëlle Dekker voor het pand van SOOS aan den Rijn in de Raadhuisstraat. (Foto: )

SOOS aan den Rijn opent haar deuren

Wil Kamping

'Samen is gezelliger dan in je eentje'

In de Raadhuisstraat is een nieuw concept te vinden. Het oude pand van Carla's is omgedoopt tot Raadhuiskamer. Op deze mooi gelegen locatie aan de Rijn opent initiatiefnemer Petra Kuiper 'SOOS aan den Rijn'. Een ontmoetingsplek voor jong en oud en alles daartussen.

Alphen aan den Rijn - "SOOS aan den Rijn is een ondernemersinitiatief met een maatschappelijk betekenis", vertelt Petra , die zelf uit de sportmarketing komt. "Ik run dit concept samen met sportmaatje Daniëlle Dekker. Iedereen is hier welkom om anderen te ontmoeten en deel te nemen aan afwisselende activiteiten zoals workshops, boottochten, spelletjes, kooksessies. Je kunt hier ook een spelletje doen, een boek lezen of gezellig binnen komen voor een drankje. Een belangrijke voetbalwedstrijd kijken op televisie is ook een mogelijkheid want samen is gewoon gezelliger dan in je eentje."

In de Raadhuiskamer kunnen mensen die een gezellige locatie zoeken ook zelf iets organiseren. De ruimte is mede te huur voor feesten, bedrijfsmeetings, teamuitjes. Alle horecafaciliteiten zijn hiervoor aanwezig." Het idee voor SOOS aan den Rijn komt van mijn vader. Hij had al langer het plan om via een ontmoetingsplek in Alphen iets te doen voor anderen. Toen dit geschikte pand vrijkwam werd zijn plan echt.

We zijn al een paar dagen open om mensen die binnenkomen te informeren. Daniëlle en ik zijn gewoon nieuwsgierig of mensen ons weten te vinden en hoe ze tegen ons concept aankijken. Nou, dat viel niet tegen. Er was ondermeer een mevrouw die een stoelendans wilde organiseren op haar verjaardagsparty en iemand die een partner zocht bij het schaken. Wij staan open voor ingebrachte initiatieven en ons credo is 'ontmoeten en veel mogen'. Wil iemand een LP- avond organiseren of een school hier het eindfeest van groep 8 vieren, het kan allemaal. Alle ideeën en huiskamergasten zijn welkom. Daniëlle en ik vinden het belangrijk laagdrempelig te zijn voor iedereen die contact wil. Zelf ontmoeten wij ook graag mensen."

"Met de Soosboot bieden we boottripjes aan voor tochten van twee uur. Er kan bijvoorbeeld gevaren worden richting de Braasem of gewoon in en rond Alphen. De Soosboot is een oude Friese praam uit 1928, ideaal voor een middagje varen. Gegadigden kunnen opstappen aan SOOS aan den Rijn. Er kunnen zo'n 15 personen mee per boottrip. Verder zijn we nog op zoek naar schippers die het leuk vinden om te varen.

Overigens willen wij niet de volgende horecagelegenheid zijn in Alphen. Het draait bij ons echt om de bezoekers. Er zijn drankjes, borreltjes en een klein assortiment hartige en zoete lekkernijen. Verder geen uitgebreide kaart. We weten niet hoe het allemaal gaat lopen maar voorlopig zijn we geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.30 uur." Op 21 juni wordt SOOS aan den Rijn geopend door wethouder Gerard van As.

www.soosaandenrijn.nl

Meer berichten