7 juli: de 3de Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp
7 juli: de 3de Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp

Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp

Voor het derde jaar op rij organiseren vrijwilligers uit Hazerswoude-Dorp een evenement uniek in zijn soort in onze regio, de Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp.

Gestart als lokaal evenement, komen er nu steeds meer deelnemers van buiten de gemeente naar deze junior triathlon, o.a. door de goede organisatie en de feestelijke sfeer. Er deden afgelopen jaar meer dan 140 kinderen mee.

 

Het motto van het evenement is "iedereen kan meedoen". Kinderen van 7 t/m 14 jaar oud kunnen - ongeacht hun niveau - deelnemen aan deze unieke triathlon: zwemmen in openlucht zwembad De Hazelaar, fietsen in de mooie polder van het groene hart en afsluitend hardlopen op de voetbalvelden van de Hazerswoudse-Boys en door het dorp. De kinderen van 7-10 jaar zwemmen 75m, fietsen 5km en lopen 1.25km hard. De kinderen van 11-14 jaar zwemmen 125m, fietsen 10km en lopen 2.5km hard. De kinderen kunnen zich ook als team inschrijven om samen de finish de bereiken. De inschrijving kost €4,- en de kinderen krijgen een medaille en een diploma bij de finish.

 

Dit jaar werken de organisatoren van de Junior Triathlon en Zwembad de Hazelaar samen om de triathlon te combineren met het Haza Ibiza feest op het terrein van het zwembad.

In de middag en avond kunnen de deelnemers en het publiek genieten van diverse water-activiteiten, een badeend-race, springkussens, een clinic duiken en twee muziekbands.

 

De vrijwilligers van de Junior Triathlon organiseren ook gratis trainingen om onervaren deelnemers met deze sport kennis te laten maken. Deze trainingen zijn op zaterdag 22 en 29 juni, om 14.00 bij Zwembad de Hazelaar, onder voorbehoud van het weer.

 

Voor inschrijving of meer informatie over de Junior Triathlon Hazerswoude-Dorp, bezoek de website www.triathlon-hazerswoude.nl

Volg ook de Facebook-pagina om op de hoogte te blijven.

Meer berichten