Een lange lint kramen zorgt voor een gevarieerd aanbod.
Een lange lint kramen zorgt voor een gevarieerd aanbod.

feestweek Oude Wetering

Voor de 43e keer zijn er in de eerste week van juli festiviteiten langs de Kerk- en Veerstraat in Oude Wetering. Naast activiteiten als straattekenen, een fietstocht, openluchtbioscoop, koffieconcert en verkleedoptocht, staat de feestweek vooral in het teken van muziek en straattheater langs het water, met als afsluiting de goedbezochte braderie.

Voor jong …

Voor de tweede keer komt de organisatie met een openluchtbioscoop. Woensdagmiddag 3 juli de kinderfilm Huisdiergeheimen, 's avonds een prachtige verrassingsfilm die iedereen gezien moet hebben en zeker niet teleurstelt. Op donderdagmiddag 4 juli kan er gratis meegedaan worden aan de straattekenwedstrijd en 's avonds is er een fietstocht voor iedereen. De kortste afstand, 5 km, is ook zeer geschikt als wandeltocht. De 40 km is uitgezet voor de sportieve fietser. De opbrengst van deze fietstocht gaat naar Natuurbelevingstuin de Bult.

… en oud

Voor de vierde keer gaat de organisatie op jacht naar de beste (amateur)bakker van Oude Wetering en omstreken. Professionals beoordelen de taarten, op smaak en uiterlijk. Voorwaarde: gebruik appel! De (appel)taart wordt aangesneden tijdens het koffieconcert op vrijdagochtend 5 juli. Dit jaar gaan de 65+-ers met The Golden Boys terug naar gezellige sixties, met klassiekers uit vervlogen tijden.

Muziek

De kinderen kunnen op vrijdagavond verkleed achter de muziek aan. Samen met fanfare Door Gunst Verkregen uit Nieuwe Wetering wordt vanaf de Dotterbloem naar de Kerkstraat gewandeld. Bij het Zorgcentrum geeft DGV een aubade. Later op de avond staan er twee bands op het Muziekplein: de lokale helden van Jerrycan en de band Jacks Of All Trades. Als afsluiter is de traditionele braderie op zaterdag 6 juli. Slenteren, kopen en bij een koel drankje genieten van muziek: dat zijn een beetje de kenmerken van dit feestje. Een lange lint kramen zorgt voor een gevarieerd aanbod. Meer informatie over het hele programma is te vinden op www.feestcommissie.org.

Programma

woensdag 3 juli 15:00 uur Openluchtbioscoop Huisdiergeheimen

woensdag 3 juli 20:00 uur Openluchtbioscoop Verrassingsfilm

donderdag 4 juli 15:00 uur Straattekenen

donderdag 4 juli 19:00 uur Tour de Kaag en Braassem: fietsen voor De Bult

donderdag 4 en vrijdag 5 juli: inleveren taarten Heel Kaag en Braassem Bakt

vrijdag 5 juli 10.30 uur: Koffieconcert 65+ met The Golden Boys

vrijdag 5 juli 19:00 Verkleedoptocht met fanfare Door Gunst Verkregen

vrijdag 5 juli 21:00 Muziekplein met Jerrycan en Jacks of all Trades

zaterdag 6 juli 10:00-17:00 Braderie

Meer berichten