Op de foto: Nancy van de Vorstenbosch ( links) en voorzitter Ank de Groot. Beiden verkochten polsbandjes en consumptiemunten voor het jubileumfeest.
Op de foto: Nancy van de Vorstenbosch ( links) en voorzitter Ank de Groot. Beiden verkochten polsbandjes en consumptiemunten voor het jubileumfeest. (Foto: )

Voetbalvereniging Alphia ontvangt Koninklijke Erepenning

Voetbalvereniging Alphia ontving tijdens de viering van hun 100 jarig bestaan, op 14 juni 2019, de Koninklijke Erepenning. De voorzitter van Alphia, Ank de Groot, kreeg de Erepenning uit handen van burgemeester Liesbeth Spies.

Alphia is van oudsher een vereniging waarbij naast de sportieve prestaties, de saamhorigheid en de gezelligheid een belangrijke rol spelen. Daarnaast heeft de vereniging het jeugdvoetbal in de gemeente geïntroduceerd. Op dit moment werkt Alphia samen met de gemeente en maatschappelijke instanties binnen Alphen voor de uitwerking van toekomstplannen. Op deze manier versterken zij samen met andere partijen de gezonde en actieve Alphense samenleving.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is.

Meer berichten