Coen de Groot scoorde binnen een kwartier twee keer namens ARC.
Coen de Groot scoorde binnen een kwartier twee keer namens ARC. (Foto: Saski de West-Berk)

ARC overdondert SHO en stapt de finale in: nog één horde

Theo van Egmond

Zeventien minuten waren gespeeld in de wedstrijd ARC-SHO om een plaats in de finale van de nacompetitie en om promotie naar de hoofdklasse. Eigenlijk was toen al het duel van alle spanning voldaan.

ALPHEN AAN DEN RIJN - De thuisclub had de bezoekers uit Oud Beijerland volkomen overbluft en stond met 3-0 voor. De ARC-aanhangers wisten niet wat ze meemaakten, zo effectief hadden ze hun club nog nooit eerder gezien. En ook de SHO-supporters wreven eens in hun ogen. Was dat nu echt hun cluppie dat zo graag naar de hoofdklasse wilde en hadden ze daarom zo'n onwijze hoeveelheid vuurwerk afgestoken?

Niet te geloven

Wat gebeurde er op sportpark Zegersloot? Binnen drie minuten lag de bal al achter de keeper van SHO. Lionel Frederik speelde enkele verdedigers dol, zette laag voor en Coen de Groot schoot zeer attent binnen: 1-0. Ruim drie minuten later moest doelman Peter Konings opnieuw vissen. Tegen de pegel van Luuk Samsom van meer dan dertig meter afstand was hij volslagen kansloos: 2-0. De visite werd op het middenveld volledig afgetroefd en mede daardoor werd het onrustiger in de defensie. Coen de Groot zette het op een lopen, schudde iedereen die hem trachtte te volgen van zich af en plaatste toen ook nog eens de bal haarscherp in de hoek: 3-0. Lionel Frederik raakte vervolgens nog de onderkant van de lat, de keeper dook nog een inzet van Samsom uit de bovenhoek en Cas Knoester faalde gigantisch bij het afronden van een knappe pass van De Groot, maar de 3-0 stond.

Tweede helft

In de tweede helft gebeurde er niet zo gek veel meer. Invaller Tren Drexhage zette Lionel Frederik nog in zijn eentje voor de doelman (4-0) en Tren Drexhage slaagde er niet in om alleen voor de sluitpost te scoren, maar het was allemaal al mooi genoeg natuurlijk.

De prima leidende arbiter Meilink gaf SHO in de allerlaatste minuut nog een strafschop cadeau (4-1), maar de laatste ronde was door ARC uiteraard al heel lang geleden veilig gesteld.

Zaterdag moet tegen DTS Ede promotie naar de hoofdklasse gerealiseerd worden. Als net zo gevoetbald wordt als afgelopen zaterdag, zou dat best kunnen lukken.
ARC speelt de beslissingswedstrijd tegen DTS Ede zaterdag om 15.00 uur in Everdingen.

Hans terug

Hans Haverkamp nam bij ARC de plaats in van verzorger Dennis Duwel. Haverkamp keert in het nieuwe seizoen terug bij de Racing als verzorger bij het tweede elftal. Dat deed hij eerder al jaren bij het eerste.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden