Door de harde wind is het zaterdagprogramma van het Zomerspektakel aan het Meer flink verstoord.
Door de harde wind is het zaterdagprogramma van het Zomerspektakel aan het Meer flink verstoord. (Foto: )

Geweldig Zomerspektakel 2019

Voor de horeca was deze editie er eentje van uitersten. De vrijdagavond kwam door de regen wat later op gang, maar vanaf het optreden van Level 42 werd er volop gegeten en gedronken. Zaterdag, nadat toen het sein 'veilig' werd gegeven, begon het programma rond half tien. Rasartiesten als Charly Luske, Glennis Grace en Berget Lewis weten er een swingende avond van te maken. Daarnaast was er ook een flinke Alphense inbreng. Voice-finalist Menno Aben, Daya Hendriks (jaren terug deelneemster aan the Voice-kids) en rapper Brainpower kregen het publiek mee.

Veel publiek bij Family Run op zonnige zondag

De Obstacle Run werd over twee dagen verspreid. Zaterdag konden fanatieke sporters in herfstachtige omstandigheden kiezen uit een parcours van 8 of 12 kilometer. Op zondag was het beter weer en was er veel publiek bij de Family Run, waarbij ook heel jonge deelnemers in familieverband of met een eigen clubje 4 of 6 kilometer moesten afleggen. In totaal hebben 4.000 sportievelingen de hindernissen bedwongen.

'Heerlijk te voelen dat God je kent'

De Zomerdienst aan het Meer van de gezamenlijke Alphense kerken werd zondagmorgen door 6.000 gelovigen bezocht. Onder het motto 'Ken je mij?' bespraken o.a. Wim Hoddenbagh en 'Droominee' Rik Zutphen thema's uit de bijbel. Er werd volop meegezongen met de liederen van de Zomerdienstband en het optreden van Trijntje Oosterhuis.

Foto's: Rob Langerak

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden