Jeugd kan in de vakantie creatief aan de slag
Jeugd kan in de vakantie creatief aan de slag

Zomerweek Studio Puinhoop

Vervelen in de zomervakantie? Echt niet nodig. Parkvilla organiseert van 19 t/m 23 augustus Studio Puinhoop voor jonge ontwerpers, kunstenaars en bouwers in de leeftijd van 8–18 jaar. Studio Puinhoop is een 'Pop-up Upcycling Atelier' waar jongeren de mogelijkheid krijgen om onder begeleiding van docent Leon Weber de meest uiteenlopende dingen te verzinnen én te maken van hun oude spullen. Denk hierbij aan coole kunstwerken, schitterende sieraden, bijzondere beelden of geniale gadgets.

Een oude fiets, een kapotte stoel, vale gordijnen. Allemaal dingen die we normaal weg zouden gooien. Maar waarom weggooien als je er nog iets gaafs van kan maken? Samen met de docent bekijken de cursisten voorbeelden en maken ontwerpen. Vervolgens gaat iedereen zelf aan de slag met allerhande materialen en technieken. Elke dag is er een andere activiteit en op woensdag bijvoorbeeld gaat iedereen aan de slag met 'Fantastisch spetterende kleuren., een eigen graffiti werkstuk met zelfgemaakte sjablonen.

Aan de cursisten wordt aandacht gegeven aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen in een techniek of bij de uitvoering van het wilde plan of idee. Iedere dag is er een andere workshop bij Studio Puinhoop en aan het eind van de week is er een expositie bij Parkvilla om alles te laten zien wat er gemaakt is. Bovendien staat er iedere dag een lekkere lunch klaar. Cursisten kunnen zich inschrijven voor één (€ 35,00 per dag (incl. lunch) of meerdere workshops van Studio Puinhoop óf voor de hele week (€ 165,00 incl. 5 lunches). Kijk voor meer informatie, inschrijven en andere cursussen op www.parkvilla.nl.

Meer berichten