Duckrace in Woubrugge tijdens Opendag Waterrecreatie 15 juni 2019

Op 15 juni gaan in Woubrugge, net als vorig jaar, honderden badeendjes te water in de Woudwetering. De eendjes zijn genummerd en voor ieder nummer wordt een lot verkocht. De opbrengst komt geheel ten goede aan onderzoek naar longfibrose, een ernstige en ongeneeslijke longziekte.

Bij Longfibrose kunnen de longen niet meer voldoende zuurstof opnemen en koolstofdioxide uitscheiden. Dat leidt tot benauwdheid en kortademigheid en treedt bij inspanningen sneller vermoeidheid op. Hart en hersenen gaan bij verminderde zuurstof slechter functioneren en de krachten van patiënten nemen geleidelijk af. Er is geen afdoende medicijn om longfibrose te genezen. De ziekte kan nu alleen worden vertraagd. De ziekte is niet te stoppen en na verloop van tijd krijgt iemand met longfibrose steeds meer beperkingen.

Om voortgang te boeken bij de bestrijding van longfibrose is veel geld voor onderzoek nodig. De Duckracewerkgroep Woubrugge heeft van de organisatie van de Open Dag Waterrecreatie de ruimte gekregen om de eenden met een shovel om 15.30 uur vanaf de O.C. van Hemessenkade, pal naast restaurant Disgenoten, te water te laten waarna de brandweer de eenden opspuit naar de finishlijn aan de overkant, de Comriekade . Er zijn 3000 loten beschikbaar. Die worden in de maanden april, mei en juni verkocht bij evenementen en markten in Woubrugge en omliggende gemeenten. De verkoop van de loten start op zaterdag 13 april tijdens de Open Dag bij Kaasboerderij van Harten, waar om 12.00 uur de koeien de wei in gaan.

Sponsoren hebben prijzen beschikbaar gesteld voor de drie eendjes die als eersten de finishlijn passeren. De 1e prijs is 250 euro, de 2e prijs 150 euro en de 3e prijs bedraagt 100 euro. Omdat de sponsoren ook de kosten van de Duckrace voor hun rekening nemen komt de gehele opbrengst van de verkochte loten ten goede aan de bestrijding van de slopende ziekte longfibrose.

Sportverenigingen en plaatselijke winkeliers als Spar, Kaasboerderij Van Harten, en Aspergehof Noordam en ook de wekelijkse donderdagmarkt in Woubrugge werken mee door ruimte te geven aan lotenverkopers van de Duckracewerkgroep Woubrugge.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden