50 jaar Genwakai Karatedo in Nederland

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 15 juni wordt in de Rijnstreekhal, Dillenburg 1 in Alphen aan den Rijn 50 jaar Genwakai Karatedo in Nederland gevierd. Er worden demonstraties en workshops gehouden van 13-00 uur - 17.00 uur. Toegang en deelname is geheel gratis. Je ontvangt ook een goed gevulde goodiebag. Om precies 13.00 uur zal de groep Circle Percussion met Japanse trommels het feest openen. Shihan P. Kobayashi (6e dan Genwakai Karatedo) zal een terugblik geven op 50 jaar Genwakai Karatedo in Nederland. 

Er zijn kata demonstraties, breektesten, laido (Japanse zwaard) en Bo (lange stok) demonstraties. De workshops zijn toegankelijk voor iedereen, beginnende karateka en gevorderde karateka. Alle Dojo's van Karatedo Genwakai; Kobayashi Dojo (Alphen aan den Rijn), Amsterdamse Politie Dojo (APGS), Bushido Dojo (Amstelveen en Amsterdam), Nishi Dojo (Zaandam), Ken no Sen Dojo (Almere) en Budoshin Dojo (Weesp) zullen de workshops en demonstraties verzorgen. 

Historie van GWK 
In 1969 kwam de eerste Japanse leraar naar Nederland en vertrok weer naar Japan. Daarna zijn er 4 Japanse leraren naar Nederland gekomen om echt BUDO les te geven. Shihan Akio Kobayashi, 7e dan was vanaf 1974 zeer actief in Nederland en heeft de organisatie opgebouwd met de verschillende Dojo's. 

Opening Kobayashi Dojo 
Op deze feestelijke dag wordt ook de Kobayashi Dojo geopend op Dillenburg nr. 3. In samenwerking met de broers Lahbib en Khalid Kassem is het nu mogelijk in deze Dojo te trainen. Een aantal workshops zullen ook op Dillenburg nr. 3 plaatsvinden.

Internationaal bezoek 
Shihan Goyo Yonezato (zesde dan Karatedo Genwakai America), geeft de laido demonstratie met een aantal leden. Shihan Goyo Yonezato komt speciaal uit Texas over om dit evenement bij te wonen en demonstraties te geven. Daarnaast komt ook Sensei Rick Langevoort van Mexico Dojo naar dit jubileum. 

Mis dit evenement daarom niet, kom allemaal langs! Tot de 15e. 

Meer berichten