Wielerronde Hoogmade 2019

Hoogmade - Op vrijdag 21 juni organiseert Wielerclub Hoogmade haar jaarlijkse Bike-Zone wielerronde van Jezus-Eik. Deze wielerronde , vernoemd naar de kermiskoers van het Belgische dorpje Jezus-Eijk,staat al ruim een kwart eeuw op de sportkalender van Hoogmade en wordt verreden in de vorm van een tijdrit. De jeugd rijdt 1 of 2 ronden terwijl de senioren 3 maal het parcours van 4,4 km. moeten afleggen. Deelnemers starten vanaf de parkeerhaven van de Piestpolder en rijden met de klok mee door het dorp en via de provinciale omleidingsweg naar de finish. De eerste deelnemer wordt om 19.00 uur van de startwagen weggeschoten. Inschrijving staat open voor (oud) inwoners van Hoogmade en introducees. Men kan zich opgeven via wielerclubhoogmade@outlook.com. Voor elke leeftijdscategorie (m/v) zijn prijzen beschikbaar. De deelnemer die zijn persoonlijke record het beste aanscherpt ontvangt voor deze prestatie een speciale bokaal.

Om de veiligheid van de renners zoveel als mogelijk te waarborgen is het dragen van een helm verplicht. Tevens zal het dorp afgesloten worden voor (openbaar) verkeer, omwoners en toeschouwers zal worden gevraagd hun auto buiten het parcours te parkeren. Naast genoemde maatregelen zullen verkeersregelaars de deelnemers begeleiden.

De organisatie hoopt uiteraard op goede weersomstandigheden zodat de deelnemers en supporters maximaal kunnen genieten van deze unieke sportwedstrijd binnen de gemeente Kaag en Braasem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden