De welpen pakten de tweede plek!
De welpen pakten de tweede plek! (Foto: )

Welpen Kinderkring Woubrugge tweede op NK schooldammen, pupillen werden zevende

Op zaterdag 25 mei zijn de welpen (groep 5/6) van De Kinderkring uit Woubrugge tweede van Nederland geworden bij schooldammen. In het mooie Heerde in Gelderland schreven de zes jongens geschiedenis met deze hoogste notering uit de Woubrugse schooldam geschiedenis. Op dezelfde dag haalden de pupillen (groep 7/8) een heel mooie zevende plaats in Schagen in Noord-Holland, het stadje van een van de favorieten, Vogelweid.

Woubrugge - De zes teamleden van de welpen, Dani Brunt, Timo van der Meer, Naut Cramer, Donald van Oosten, Rico Dijkmans en Leon van der Laan, wisten met hun winnaarsmentaliteit de teams uit heel Nederland te verrassen. Vol vertrouwen werd elke wedstrijd weer bij het dambord aangeschoven met de wil om te winnen. Door te beginnen met een 8-0 overwinning en een gelijkspel voegden ze zich meteen bij bovenste ploegen. Daarna werd zelfs de nieuwe Nederlands kampioen in een onderling duel verslagen. Helaas kwam Woubrugge net tekort voor het kampioenschap door een nederlaag en een gelijkspel tegen een lager geplaatst team. Voor de rest bleven ze overwinningen boeken. Er was zelfs even teleurstelling, ze waren maar één punt van nummer 1 verwijderd, maar al snel kwam het besef van dit prachtige resultaat en verscheen er trots op de gezichten. Volgend jaar moeten de jongens voor het eerst bij de pupillen meedoen. Het jaar daarop willen ze een gooi doen naar de hoogste ereplaats van schooldammend Nederland. Aan de mentaliteit zal het niet liggen.

Bij de pupillen (groep 7 en 8) ging het team van de Kinderkring, Freek van Mil, Youp van Oosten, Jochum Speet, Tiemen Cramer, Tim Broekhof en Aidan de Vos, voortvarend van start met een gelijkspel tegen de favoriet en latere kampioen De Bron uit Molenaarsgraaf. Na een zwaar bevochten zege en een prachtige overwinning op de favorieten uit Schagen en nog een gelijkspel tegen een hooggeplaatst team, stonden ze op een veel belovende vierde plaats tijdens de middagpauze. Na de pauze kwam toch de teleurstelling met twee nederlagen, waaronder die op de Cirkel uit Amstelveen, waar zij in Amstelveen in de halve finale nog van gewonnen hadden. Ze herstelden zich later op de middag met een gelijkspel en een duidelijke overwinning, waardoor ze een uitstekende zevende plaats veroverden. De kampioen van Zuid-Holland, Graaf Jan van Nassau uit Gouda, haalde een prachtige tweede plaats.

Door: Levien Scheele (coach/trainer van deze schooldam teams)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden