Om 11.00 uur klinkt het startschot bij Strand Zomer aan het Meije pad.
Om 11.00 uur klinkt het startschot bij Strand Zomer aan het Meije pad. (Foto: PEPphoto)

Zondag 16 juni Triathlon in Nieuwkoop

Zondag 16 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop alweer de 37e editie van dit internationale evenement. Om 11.00 uur klinkt het startschot bij Strand Zomer aan het Meije pad.

Zo'n 300 deelnemers en 21 trio's

Zo'n 300 deelnemers en 21 trio's staan zondag 16 juni aan de start. Ze zwemmen bij Strand Zomer twee rondes van in totaal 1.900 meter. Voor het publiek zijn pontons neergelegd. Zo is de wedstrijd goed te volgen. Na het zwemmen stappen de atleten op de fiets om 90 kilometer te fietsen. Na twee rondes zetten ze hun fiets neer op het evenemententerrein en trekken hun schoenen aan. Via de dijk lopen de atleten richting Achtienkavels, om via de Aarlanderveenseweg terug te komen op het evenemententerrein. Dat is een rondje van ruim 5 kilometer. Ze lopen dat in totaal 4 keer. De eerste finisher verwachten we rond 13.30 uur.

Internationale toppers aan de start in Nieuwkoop

Eric van der Linden startte in 2000 tijdens de Olympische spelen in Sydney. Vanaf dat moment deed hij vaak mee om podiumplekken. Ook lokale topper Sven Strijk verschijnt dit jaar weer aan de start. Vorig jaar kwam hij als eerste van de fiets. Zal hij dat dit jaar vast kunnen houden tijdens het looponderdeel?

Jorieke Casteleijn werd vorig jaar derde en heeft tot doel dit jaar als eerste te eindigen. Zal haar dat lukken?

Kom deze toppers aanmoedigen. Om 11.00 uur bij Strand Zomer en vanaf 11.30 op het evenemententerrein.

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Nederlands Kampioenschap

Meld je aan als vrijwilliger en maak deze internationale wedstrijd van dichtbij mee. Geef bekers drinken aan, regel het verkeer, bouw het parcours op of houd toezicht op de zwemmers vanuit een bootje op de plas. Uiteraard krijg je van ons een lunchpakket en het unieke dry-fit triathlon-shirt! Je vragen of aanmelding kun je mailen naar: info@triathlon-nieuwkoop.nl.

Om de veiligheid van de atleten te borgen zijn een aantal verkeersaanpassingen noodzakelijk. Op verschillende plaatsen staan verkeersregelaars om het verkeer zo goed mogelijk te begeleiden. Alle atleten fietsen in Nieuwkoop links, auto's rijden rechts.

• De Nieuwveenseweg, tussen de Beatrixlaan en De Hoogt, is van 's morgens vroeg tot ongeveer 15.30 uur afgesloten. Verkeer van en naar Noorden, rijdt via de Beatrixlaan en de Julianalaan.

• De Achterweg, vanaf de Nieuwveenseweg tot aan de Lindelaan, is van 7.00 uur tot 18.30 uur éénrichtingsverkeer. Alleen verkeer in de richting van de Lindelaan is toegestaan.

• De weg tussen de Lindelaan en de rotonde Kennedylaan is van 7.00 uur tot 18.30 uur afgesloten.

• Van 10.00 tot 17.30 uur is de Churchillaan, tussen de Kennedylaan en de Aarlanderveenseweg, éénrichtingsverkeer. Verkeer uit de wijken rondom de Churchillaan kan Nieuwkoop verlaten via de busbaan aan 't Lange Stuk.

• Eenrichtingsverkeer Kousweg. Alleen vanuit Zevenhoven richting Noorden. Verkeer vanuit Noorden naar Zevenhoven wordt omgeleid via de Hogedijk.

• De Ziende is afgesloten voor alle verkeer komend uit richting Zwammerdam en Aarlanderveen tussen 9.30 en 16.30 uur.

• Zuideinde van huisnummer 91 tot en met huisnummer 77 is tussen 10.50 uur en 12.00 uur gedurende een periode van 2 maal 20 minuten afgezet door middel van verplaatsbare hekken en wordt begeleid door een verkeersregelaar.

• Het is tot 12.00 uur verboden te parkeren op Zuidhoek, voor niet aanwonenden.

• Op het Meijpad wordt bij benadering van het fietspad een bord danwel dranghek neergezet waarop de tijdelijke afsluiting staat aangegeven.

Er is een parkeerverbod:

Aan beide zijden van de Achterweg, van 7.30 tot 19.00 uur.

Aan beide zijden van de Churchillaan (vanaf de Aarlanderveenseweg tot het evenemententerrein) van 8.30 tot 19.00 uur.


De triathlon zal zoals gewoonlijk veel publiek naar Nieuwkoop trekken. Parkeerplekken worden duidelijk aangegeven middels een 'P-route'. De parkeerplaatsen zijn:

Op het Sportpark De Dulen aan de Ladderhaak

Bij parkeerterrein Natuurmomenten (Nieuwveenseweg)

Industrieterrein Nieuwkoop

Op het Smidsvuur (in de wijk Buytewech)

Albert Heijn op het parkeerdek Achterweg

Tegenover de Rabobank op de Lindenlaan bij het Ashram College

Zwembad de Wel aan de Julianalaan

Een deel van het Jumbo-parkeerterrein wordt afgesloten en is te gebruiken voor klanten van Jumbo.

Meer berichten