Een kop koffie of thee staat voor u klaar, wij hopen dat u komt genieten van de expositie.
Een kop koffie of thee staat voor u klaar, wij hopen dat u komt genieten van de expositie.

Zomerkunst

Zomerkunst in het Regthuys in Nieuwkoop begint met de tweede week op 10 juni tot 16 juni met twee nieuwe kunstenaars.  Zeker één van de kunstenaars is zelf aanwezig. Een kop koffie of thee staat voor u klaar, wij hopen dat u komt genieten van de expositie. U bent van harte welkom.

Kay Yoshiya is geboren en getogen in Japan. Haar schilderijen zijn kenmerkend door de aanwezigheid van het stereotype model, dat steeds terugkomt in een mannelijke en/of vrouwelijke gedaante met een clowneske make-up. Een wit geschminkt, emotieloos gezicht, dat als een masker is bedoeld als symboliek voor alle persoonlijkheden. Iedere toeschouwer met een eigen persoonlijkheid kan juist heel goed met de onpersoonlijke figuur in haar schilderijen communiceren en emoties delen. Door een verregaande stilering van de onderwerpen ontstaan zeer decoratieve taferelen, die in combinatie met een rijk palet aan kleuren, de sfeer van oude iconen en soms van Renaissance portretten en ?landschappen oproepen.

Gerard Bes werkt met allerlei soorten steen, vooral de harde soorten steen. Hij hanteert meerdere stijlen. Zijn werk is figuratief, realistisch of abstract en soms absurdistisch. Het gaat om de steen, het beeld, het gevoel en wat hij er zelf in kan herkennen. Het letter hakken is een van zijn vaardigheden. Dit benut hij bij het hakken van reliëf- gedenk en gevelstenen.
Bij vrienden in Japan ontmoette hij Kay Yoshiya. Al snel communiceerden zij over elkaars werk en de interesse voor de kunst. Door deze toevallige ontmoeting is er vriendschap ontstaan en nu exposeren zij samen.

De openingstijden zijn: dinsdag t/m vrijdag en op zondag 12.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag van 10.00 uur to 16.00 uur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden