Meld je aan via Facebook of de website aarlandenrit.nl.
Meld je aan via Facebook of de website aarlandenrit.nl. (Foto: )

Ludieke Aarlandenrit voor het goede doel

Theo van Egmond

Op 16 juni houdt Rotaryclub Ter Aar e.o. voor de zestiende keer de Aarlandenrit. Het betreft een puzzeltocht voor bestuurders van tenminste dertig jaar oude auto's en cabrio's.

Regio - Om 11.00 uur vertrekt de karavaan vanaf Ipse de Bruggen in Nieuwveen, in de volksmond nog steeds beter bekend als 'de Ursula'. Onderweg wordt een uitgebreide lunch gebruikt, waarna men rond 16.00 uur verwacht terug te zijn. Dan vindt de prijsuitreiking plaats, wordt een professionele barbecue gehouden en is er volop muziek.

Koos Romeijn is lid van de Aarlandencommissie van de rotaryclub, die de rit organiseert. ''Het is elk jaar weer een prachtig gezicht om al die oude auto's en cabrio's bij elkaar te zien en in een lange optocht over de wegen van het Groene Hart te zien rijden. We verwachten dat zo'n 200 deelnemers van de partij zijn, afkomstig uit alle windstreken. Die betalen voor deelname, want het is een evenement voor het goede doel. Vorig jaar was de opbrengst ongeveer 15.000 euro en dat is ook deze keer het streefbedrag.''

Dat goede doel is de stichting NIKETAN, twintig jaar geleden opgericht door Antoinette Termoshuizen, die toentertijd bij de Bruggen werkte. NIKETAN gaat in Banhladesh een werkplaats opzetten voor gehandicapte, jonge mensen die houten gebruikstoestellen gaan maken voor andere gehandicapte jongeren in Bangladesh en India. De stichting wordt daarbij ondersteund door de Nederlandse vereniging PUM, bestaande uit gepensioneerde managers met veel buitenlandervaring. Koos Romeijn: ''Het is de bedoeling dat door verkoop van de vervaardigde goederen de werkplaats over een jaar of drie geheel zelfstandig kan draaien.''

Wie over een meer dan dertig jaar oude auto beschikt of over een cabrio en graag wil meedoen, kan zich aanmelden via Facebook of de website aarlandenrit.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden