De Open Kwekerijdag is een feest voor het hele gezin!
De Open Kwekerijdag is een feest voor het hele gezin! (Foto: )

Bedrijven maken zich op voor Open Kwekerijdag

Ingezonden

De deelnemende boomkwekerijbedrijven en sponsoren maken zich op om de Open Kwekerijdag 2019 weer tot een succes te maken. Met nog een paar weken te gaan wordt alles uit de kast gehaald om de consument zo veel mogelijk te laten zien en te laten beleven.

Boskoop - Er is volop aandacht voor alle werkzaamheden op de boomkwekerij en dan niet alleen wat betreft de planten, maar ook techniek, robotisering en teelt-technische aspecten. Alleen deze dag is het mogelijk om planten direct van de kweker te kopen. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel: scoutingpvereniging de Schouw in Boskoop. Al met al een inspirerende, leerzame en gezellige dag met voor ieder wat wils.

De boomkwekers pakken uit. Deuren die eigenlijk nooit opengaan voor het grote publiek worden op zaterdag 15 juni wijd opengezet. Het is een unieke kans om een kijkje te nemen in deze sector. Kom kijken hoe nieuwe soorten Hortensia's het levenslicht zien, hoe klimplanten in grote getallen geteeld worden en de wereld over reizen, hoe concepten worden bedacht en uitgevoerd, hoe een robot de planten uitzet, hoe jonge plantjes vertroeteld worden zodat zij kunnen groeien en groene planten verwerkt worden in muren en daken. Elk bedrijf is een specialist op hun vakgebied en dat laten zij zien.

Het gaat niet alleen om plantjes, ook voor de kinderen en jongeren is er deze dag veel te beleven. Met opdrachtjes kan het Boomkweekdiploma worden gehaald, er is een echt doolhof, er kunnen bijenhotels worden gemaakt en er is vermaak van Skelterbaan, ringsteken, springkussens, vistafel en diverse spelen. Uiteraard kan er ook een plantje worden gemaakt en meegenomen naar huis.

De Open Kwekerijdag wordt gehouden op zaterdag 15 juni van 10.00 uur tot 17.00uur aan de Alfensvaart te Boskoop. Het is een gratis uitje voor het hele gezin en kom vooral op de fiets.

Voor actuele informatie: www.openwekerijdag.nl. Of volg ons op www.facebook.com/openkwekerijdag en instragram.com/openkwekerijdag.

Meer berichten