Joost Berkhout (links) en Daniël Othman zullen 'zeker weten' weer bij het Zomerspektakel aanwezig zijn.
Joost Berkhout (links) en Daniël Othman zullen 'zeker weten' weer bij het Zomerspektakel aanwezig zijn. (Foto: )

Aftellen tot het Zomerspektakel

Paul Mons

Alphen heeft kleur op de wangen

Joost Berkhout en Daniël Othman zijn dagelijks druk bezig om Alphen op de kaart te zetten en wat meer gezicht te geven. De inwoners en ondernemers van Alphen en haar omliggende kernen moeten Alphen aan den Rijn (gaan) zien als een aantrekkelijke plek om te wonen, te werken en te recreëren. De naamsbekendheid en het imago van Alphen binnen en buiten de gemeente moeten verbeteren. Vandaar. Er wordt dus hard gewerkt om het hier wat meer gezicht te geven. En het lijkt erop alsof dat lukt, alsof Alphen steeds meer kleur op de wangen krijgt.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Joost Berkhout is programmadirecteur van de EDBA (Economic Development Board Alphen). Dat is een overkoepelende organisatie voor economische ontwikkeling en citymarketing, een samenwerkingsverband van het Alphense bedrijfsleven

(VOA), de Boskoopse Sierteelt (Greenport), Platform Recreatie & Toerisme, de gemeente en het onderwijs in Alphen. Hier worden interessante initiatieven van ondernemers en verenigingen beoordeeld. Dankzij de EDBA kunnen mooie ideeën de kans krijgen om een goede start te maken. Het moet nieuw en innovatief zijn en in Alphen voor bedrijvigheid zorgen; dan kun je in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van het LEF, het Lokaal Economisch Fonds.

Een voorbeeld daarvan is het Broedhuis van de Toekomst, een kweekcentrum voor zeevis. Het bedrijf zorgt ervoor dat onder duurzame en diervriendelijke omstandigheden vis wordt gekweekt en de Nederlandse voedselmarkt uitgebreid wordt met 'scharrelvis'. Een ander voorbeeld is de bouw van een permanent Obstacle Runpark in recreatiegebied Zegersloot.

Daniël Othman, de marketingdeskundige, kan zich nog goed herinneren, dat hij werd uitgelachen door vakgenoten, toen hij vertelde dat hij voor de gemeente Alphen aan den Rijn wilde gaan werken. "Maar als geboren Alphenaar wist ik natuurlijk al dat er hier heel veel potentie is." Hij wijst daarbij ook meteen naar #AlphenLinkt, de website die laat zien hoe initiatiefrijk en actief de mensen hier zijn. Dat het bruist van de sport, cultuur en evenementen, zoals de Taptoe, Kunstroute, het ARC Heitingatoernooi, de Jaarmarkt en Romeinse feesten. En dat het hier rijkelijk is voorzien van horeca, winkels en rustgevend groen.

En nu is het voor Alphen - en ver daarbuiten - natuurlijk aftellen naar het Zomerspektakel dat van 7 t/m 9 juni plaatsvindt. Daar worden weer minstens 60.000 jonge en oudere bezoekers verwacht, die kunnen genieten van muziek van onder andere Guus Meeuwis, Level 42, Xander & Friends, Davina Michelle, Helemaal Top en de Edwin Evers Band.

Er zijn verschillende sportieve uitdagingen bij de Obstacle Run en er is volop eten en drinken. Voor de kinderen is er twee dagen lang een indrukwekkende hoeveelheid shows, liedjes en beweegattracties. Een moment van bezinning is er op zondagmorgen: de Zomerdienst in de buitenlucht met Trijntje Oosterhuis. De organisatie van het Zomerspektakel heeft ervoor gezorgd, dat op zaterdag en zondag de toegang gratis is.

Alphen heeft zo langzamerhand dus best wel een eigen gezicht met zelfs flink wat kleur op de wangen.

Hahaha!

Daniël Othman kan zich nog goed herinneren, dat hij werd uitgelachen door vakgenoten, toen hij vertelde dat hij voor de gemeente Alphen aan den Rijn wilde gaan werken.

Geniet

Joost Berkhout: "Geniet van al die prachtige evenementen en kijk dan meteen hoe leuk de rest van Alphen is."

Zie ook: www.edbalphen.nl, www.alphenlinkt.nl en www.zomerspektakelaanhetmeer.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden