Vreugde na de 3-1 van Jeroen Borsboom (nummer 9).
Vreugde na de 3-1 van Jeroen Borsboom (nummer 9). (Foto: Saskia de West-Berk)

Nog steeds alles mogelijk voor ARC, nacompetitie bijna zeker

Theo van Egmond

Met ARC kan het nog alle kanten op. Tot en met de allerlaatste wedstrijd aanstaande zaterdag blijft het spannend. Alphense Boys deed er alles aan om het bezoekende Groene Ster van het kampioenschap af te houden, maar slaagde daarin toch niet.

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC had een goede zaterdag. Zelf won de club op eigen veld met 4-2 van Roda '46 en AFC verloor met 4-1 bij Zwaluwen '30. Daardoor staat het team van Mark Evers nu met nog een wedstrijd te gaan op de tweede plaats.

In de strijd om de derde periode kan de Racing - mits er ook op de laatste speeldag niet al te veel wondertjes gebeuren - de winst niet meer ontgaan. Die tweede plek is behoorlijk belangrijk, want die levert in ieder geval zeker deelname aan de nacompetitie op en die mag dan ook nog eens begonnen worden met een thuiswedstrijd.

Verslag

In de eerste helft was het niet best wat de thuisploeg liet zien. Vooral in de defensie was het onrustig en paniekerig. Regelmatig was ook voorin sprake van balverlies en de bezoekers, met een periodetitel in de pocket, profiteerden daar twee keer attent van. Neal Arnoldus bracht zijn team aan de leiding, maar kort voor rust werden de zaken totaal omgedraaid. Direct daarna tekende Coen de Groot voor de gelijkmaker en de ruststand was dus 2-2.

In de tweede helft kwam de visite er niet echt meer aan te pas. Dankzij twee goals van Neal Arnoldus en Jeroen Borsboom, in beide gevallen op aangeven van Lionel Frederik, werd het uiteindelijk 'slechts' 4-2. Dat het verschil niet groter was, was te wijten aan het onbenut laten van diverse grote mogelijkheden.

Als de stand op de ranglijst zo blijft start ARC hoogstwaarschijnlijk op 1 juni thuis tegen WNC, dat vijfde staat in 1C. Vervolgens wacht bij winst een zwaarder karwei, namelijk een uitbeurt bij wellicht SHO. Maar het kan na zaterdagmiddag allemaal weer heel anders zijn in dit vreemde voetbaljaar.

Alphense Boys

Alphense Boys verloor in een vervelende wedstrijd met 2-1 van Groene Ster, dat daardoor kampioen werd. Arjan Ouwendijk scoorde, Lilinho Martins Da Silvo kreeg rood en Niklas Blesgraaf werd met een ernstige blessure per brancard afgevoerd.

Afgang

NSV' 46 keert na een jaar terug in de vierde klasse. De laatste plaats kan niet meer verlaten worden. Zwammerdam staat momenteel op een promotie/degradatieplaats en heeft het niet meer in eigen hand.

Bahlmann's Topscorerslijst

Vincent Hoogervorst is zo goed als zeker van de eerste plaats. De Alphiaan scoorde opnieuw en heeft nu 34,5 punt. Daniël van Leeuwen (twee keer trefzeker) heeft 28,5 punt, maar de Alphen-spits speelde zijn laatste wedstrijd. De kans dat Aziz el Bouazatti van Aarlanderveen (23 punten) het tweetal nog inhaalt, is onwaarschijnlijk.

Programma

Het laatste weekeinde van de reguliere competitie!

Zaterdag 25 mei worden gespeeld: Argon-ARC; Soccer Boys-TAVV; Zevenhoven-Koudekerk; LSVV'70-Hazerswoudse Boys; Aarlanderveen-Roodenburg; Football Factory-Kickers'69; Alphense Boys-Woubrugge; Zwammerdam-CVC Reeuwijk; NSV'46-Sporting Leiden; Alphia-BSC'68; Nieuwkoop-Blauw Zwart; Rijnstreek-Woerden; VEP-Sportief; Alphense Boys JO15-FC Den Bosch JO15 (10.30 uur).

Voor zondag 26 mei zijn vastgesteld: De Meern-Alphense Boys; DOSR-TAC'90; Stompwijk'92-Altior; DIOS-Nicolaas Boys.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden