Foto: Foto:

Clem

Door Theo van Egmond

Op zaterdag 30 april had ik de eerste helft bekeken van het jeugdteam van Alphia waarin mijn kleinzoons Jayden en Jordi meespelen. In de pauze liep ik even het clubhuis binnen om wat warm te worden. Schoot vriend Rien van Vliet me aan die vroeg of ik het al gehoord had van Clem. Nee, dat had ik niet, gaat het niet goed met hem?

Hij is dinsdag overleden meldde Rien en inmiddels ook al gecremeerd of begraven. ''Hij wou dat dat allemaal in stilte gebeurde, verder weet ik ook niets.'' Ik denk dat ik er een vloek uitgegooid heb, Clem Nieuwenhuizen overleden, dat kan toch helemaal niet.

Soms leek sprake van een klein wonder. Al geruime tijd dook Clem, een levensgenieter pur sang, nergens meer op. Niet bij zijn club A.V.V. Alphen, niet in het sponsorhome van ARC, in geen enkele kroeg. Eigenlijk wist bijna niemand, enkele echte intimi wellicht uitgezonderd, hoe het echt met hem ging. Slecht dus, erg slecht, maar dat wilde hij kennelijk met bijna niemand delen.

Clem Nieuwenhuizen was ooit een heel goede advertentievertegenwoordiger van het dagblad van Rijn en Gouwe. Niet onlogisch klom hij daar op tot hoofd van de commerci?le afdeling. Hij kreeg ook de leiding over het Alphens Nieuwsblad, dat werd eigenlijk ZIJN krant. Ik schreef al heel wat jaren voor dat huis-aan-huisblad toen ik er min of meer toevallig achter kwam dat hij eigenlijk mijn 'baas' was. Hij liep bepaald niet te koop met het feit dat hij de grote man was. Clem stelde mensen aan waarin hij veel vertrouwen had en bemoeide zich daar verder niet meer zo mee. Maar wel kon iedere medewerker, collega in zijn ogen, bij hem terecht als diegene ergens mee zat. Later, toen Rijn en Gouwe ophield te bestaan, ging Clem op eigen initiatief verder met het Alphens Nieuwsblad en enkele andere uitgaven en was hij opeens directeur van RNG, Regionale Nieuwsbladen Groep. Als er eens een speciale krant gemaakt moest worden rond een evenement werd ik in die periode door hem soms gevraagd die vol te schrijven. Gingen we ergens lunchen, spraken we twee minuten over hetgeen de bedoeling was en wat gedeclareerd mocht worden en dan was het rond. Daarna liet hij me zonder er later nog naar te informeren mijn gang gaan.

Afspraak was namelijk afspraak bij Clem. Hij was goed voor zijn medewerkers die goed voor hem waren. En vooral eerlijk. Clem voetbalde bij A.V.V. Alphen behoorlijk mee, was een zeer begenadigd zaalvoetballer en werd in 2009 Nederlands kampioen bonaken. Clem Nieuwenhuizen, een grote knappe vent met de kop altijd omhoog, is niet meer.

Sterkte Zwaan en Stefan!

Meer berichten