Alphen wist het nog ongeslagen WVC te verslaan.
Alphen wist het nog ongeslagen WVC te verslaan. (Foto: Wouter Verël)

ARC zeker van nacompetitie? Alphen niet bij beste twee

Theo van Egmond

ARC blijft na winst bij WV-HEDW kanshebber op de titel. De wedstrijd komende zaterdag tegen Roda'46 lijkt de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen te zijn geweest. A.V.V. Alphen moet via de nacompetitie handhaving in de derde klasse trachten te realiseren.

ALPHEN AAN DEN RIJN – ARC gaat in ieder geval bij de bovenste drie eindigen in de eerste klasse A. Dat staat na de resultaten van afgelopen zaterdag vast. Of zelfs het kampioenschap er nog in zit is afhankelijk van DHSC en AFC, de clubs die twee punten meer hebben. De kans om de derde periodetitel te pakken is groter. Hierbij gaat het tussen ARC en AFC. Als beide clubs de resterende wedstrijden winnen gaan ze in ieder geval allebei de nacompetitie in. ARC moet, liefst ruim, op eigen veld kunnen winnen van Roda'46 dat al een periodetitel in bezit heeft. DHSC ontvangt zaterdag WV-HEDW en AFC gaat op bezoek bij Zwaluwen'30. Bij WV-HEDW werd ARC aanvankelijk overlopen, maar pakte ondanks matig spel toch nog vrij simpel de volle winst. Coen de Groot en Derek Prins zorgden voor de 0-2 eindstand, die al bij rust was bereikt. Vanwege de afsluiting van de A10 misten veel Alphenaren een groot deel van de wedstrijd.

A.V.V. Alphen wist met veel strijd koploper WVC te verslaan. Het team schoot daar niet echt veel mee op, want een plaats bij de beste twee is niet meer haalbaar en dat betekent nacompetitie voor handhaving.
Het eerste kwartier waren de bezoekers beter en de 0-1 na vijftien minuten was niet geheel onlogisch. Alex Jansen beging in de ogen van arbiter Johnny van Slooten een overtreding die goed as voor een strafschop: 0-1 door topscorer Roy Weenink.
Daarna werd Alphen de betere ploeg. Yassine Yagoubi schoot twee minuten na de openingstreffer op de paal, maar drie minuten verder tekende hij op weergaloze wijze voor de gelijkmaker.
Nog voor de pauze pegelde Mansour el Bernichi de 2-1 achter Mark van der Meer. Dat bleek ook de eindstand. Alphen gaat nu hoogstwaarschijnlijk als vierde finishen en begint dan op 1 juni bij HOV/DJSCR aan de nacompetitie.
TAVV is gedegradeerd uit de tweede klasse. Jarenlang deed de club uit Ter Aar daarin succesvol mee, maar dit seizoen stond TAVV vanaf het begin onderaan.

Sponsor failliet

De bedrijven van de sympathieke hoofdsponsor van AZC, Ron van der Wild, zijn failliet. Het betreft de Via Mio modewinkels en Moscow Design. Zijn nog vrij nieuwe Leidse restaurant Moscow at Sea werd enkele weken geleden al abrupt gesloten.

Programma

Zaterdag 18 mei: ARC-Roda'46; TAVV-Voorschoten'97; Koudekerk-SJC; Hazerswoudse Boys-Football Factory; Kickers'69-Alphense Boys; Woubrugge-Aarlanderveen; Meerburg-Zevenhoven; CVC Reeuwijk-NSV'46; DWO-Nieuwkoop; Blauw Zwart-Alphia; Lugdunum-Zwammerdam; Sportief-Rijnstreek; Alphense Boys JO19-VVV Venlo JO19 (15.00 uur); Alphense Boys JO17-Go Ahead Eagles JO17 (13.00 uur).

Zondag 19 mei: Alphense Boys-Groene Ster; Steeds Hooger-Alphen; Altior-Teylingen; ESTO-ROAC; Nicolaas Boys-Slikkerveer; MMO-Madestein; Bernardus-SVH; WVC-Erasmus; ONA-DOSR.

Bahlmann's topscorerslijst

Vincent Hoogervorst lijkt de eerste plaats veilig te hebben gesteld met 33 punten. Op eerbiedige afstand volgt Daniel van Leeuwen (Alphen) met 25,5 punt. Spannend is nog wel de strijd om derde plaats, nu in handen van Aziz el Bouazatti van Aarlanderveen met 22 punten. Jesse Boateng (Alphense Boys Zaterdag) en Stefan den Horder zijn met 20 en 19.5 punt nog niet uitgeschakeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden