Steen er uit, plant er in!
Steen er uit, plant er in! (Foto: Gerda Bonninga)

Operatie Steenbreek door de IVN jeugd.

In de Grashof - de naam zegt het al - is het best groen, dit was een opmerking van Nils Mannem, een van de Fladderaars bij het bezoeken en bekijken van een aantal voortuinen. Veel voortuinen waren best groen met veel struiken waar vogels zich heerlijk in kunnen verstoppen. Een enkele tuin was voorzien van stenen, vooral omdat de auto op de oprit moet staan. Bewoners gingen in gesprek met de Fladderaars en als dank dat wij bij hen in de tuin mochten kijken kregen de bewoners het steenbreekplantje dat heel goed is voor bijen.
Zowel de Vlinders als de Fladderaar waren in het weekend van 11 en 12 mei volop aan het nadenken wat goed is in een tuin: bomen, die voor koelte zorgen, bloemen en struiken, een vogelhuisje, een nestkastje en vooral heel veel dieren, zoals egels, bijen, vlinders en vogels.
Als het aan de kinderen ligt zullen er heel veel groene tuinen zijn in Alphen aan den Rijn, maar alleen tuinen die voor iedereen fijn zijn om in te verblijven.
Aan het einde van de activiteiten mochten de kinderen een minituintje maken van sedum plantjes op een dakpan. Dit werd een mooi cadeau voor iemand die je lief vindt. Maar wel met de opdracht dat ze dit tuintje af en toe water moeten geven. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen aan den Rijn vanuit het project Steenbreek


 

Meer berichten