Een duurzaam dorp: wat doe je eraan?!


Nieuwkoop – In Hoeve Rijlaarsdam is woensdagavond 22 mei een bijeenkomst voor alle inwoners die willen meepraten en -denken over duurzaamheid. De focus ligt op klimaat en energie. Vanaf 19.00 uur is de inloop en om 19.30 uur start het programma, rond 21.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Het gemeentebestuur wil graag in gesprek met inwoners en ondernemers over een duurzame gemeente. Welke rol is weggelegd voor de inwoners en wat verwachten zij van de gemeente als het gaat om duurzaamheid en energietransitie?

Het wordt 22 mei een interactieve avond, met ruimte voor vragen en eigen inbreng.

Er zijn drie korte workshops waaraan de aanwezigen kunnen meedoen Workshop 1: Wat maakt windturbines en zonneparken acceptabel? Workshop 2: Mijn (huur-)huis verduurzamen, hoe doe ik dat? Workshop 3: Klimaatproblemen? De klimaatmillenials fixen het!

Tijdens de bijeenkomst wordt ook gevraagd te reageren op vragen en stellingen via je smartphone of tablet. Neem deze mee! Als je deze niet hebt: geen probleem: er is ook gelegenheid om mondeling te reageren.

Aanmelden en het aangeven van workshopvoorkeur is wel noodzakelijk. Dat kan via www.nieuwkoop.nl/duurzaamdorp

Wethouder Antoinette Ingwersen: ''We horen om ons heen veel over duurzaamheid en Energietransitie. En hoe gaat dat nu de inwoners en bedrijven van Nieuwkoop treffen? Ik vind het belangrijk dat we elkaar in deze gemeente verstandig, bewust, innovatief en realistisch meenemen in de veranderingen die de verschillende klimaatakkoorden tot gevolg gaan hebben. Denkt u met ons mee? Er leven veel vragen bij u maar ook bij mij. Het is een hele puzzel waar we voor staan. Ik hoor regelmatig veel goede oplossingen, ideeën, initiatieven en relativeringen. Dat is fantastisch. Ik hoop dat we elkaar de 22e op dit thema ontmoeten en informeren op weg naar een mooie, duurzame en toekomstbestendige gemeente. '

Meer berichten