Rick Geurtsen (l) en MichaelRobbert Brans. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op afstand meelopen met Rick en MichaelRobbert via de 'Hardlopen met Evy-app'
Rick Geurtsen (l) en MichaelRobbert Brans. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op afstand meelopen met Rick en MichaelRobbert via de 'Hardlopen met Evy-app'

Alphense Bladrunner en maatje dagen Chinese Muur uit

Komende week vliegen Rick Geurtsen en MichaelRobbert Brans uit Alphen aan den Rijn naar China om daar een halve marathon op de Chinese Muur te lopen. En dat is voor beiden een behoorlijke uitdaging. Rick draagt een blade, vanwege een onderbeen amputatie, en MichaelRobbert loopt met krukken omdat een been geamputeerd is vanwege kanker. Met deze run willen ze anderen inspireren om doelen te stellen via de 'Hardlopen met Evy'-app en 'Runwithus2'. Deze 'Chinese Wall-Challenge' wordt gehouden op zaterdag 18 mei.

Uitdaging aangaan

Rick: "Een paar jaar geleden wilden MichaelRobbert en ik een extreem evenement organiseren. We wilden wel een uitdaging aangaan. Ik had een ongeluk gehad en toen nog geen blade en MichaelRobbert had drie keer kanker gehad. We wilden doelen stellen om verder te komen. Ons niet laten kennen. Na wat inventarisatie zetten we onze zinnen op één van de wereldmarathons en dat bleek "de Chinese Muur."

Keiharde voorbereiding

Inmiddels heeft Rick een blade en daarmee al volop geoefend. Twee jaar geleden liep hij nog de Obstacle Run tijdens het Zomerspektakel aan het Meer, en daarna onder meer de 7-heuvelenloop en de Dam tot Dam-loop. Rick: "We zijn vorig jaar begonnen met de voorbereiding door mee te doen aan de 24-uurs MudMasters in Duitsland." Tijdens deze reis gaan 2 mensen mee: Klaas Boomsma, die Rick heeft leren kennen via Arie Boomsma. Klaas loopt met hem mee tijdens de run. En ook een fysiotherapeute loopt met MichaelRobbert mee. Rick: "We zullen het daar nog zwaar krijgen. Het is er nu zo'n 40 graden en ze voorspellen 28 graden in Bejing. Ik heb momenteel zelf last van een runnersknee, maar ik ga ervoor. Ik wil het absoluut halen. We hadden dit ook niet kunnen doen zonder de steun van verschillende organisaties en sponsoren. Daar zijn we echt enorm blij mee."

Doelen stellen

Met deze run willen Rick en MichaelRobbert andere mensen inspireren om in je leven doelen te stellen. Rick: "Mensen kunnen vaak meer dan ze zelf denken. Kijk maar naar ons. Met sporten en bewegen groeit je doorzettingsvermogen. Wij doen dit naast ons werk en gezin. We zijn geen professionals, maar welwillende amateurs die anderen willen laten zien dat je meer aankan." Met het lopen van deze marathon halen Rick en MichaelRobbert geen geld op. Het is geen liefdadigheidsdoel.

Meedoen met deze run

Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen op afstand meelopen met Rick en MichaelRobbert via de 'Hardlopen met Evy-app'. Hierin zitten drie Challenges voor 'Runwithus2'. Een is de 21 km trainen ter voorbereiding op de marathon, maar die is bijna afgelopen. Daarnaast kunnen mensen meedoen met het lopen van de 7817 km, wat gelijk staat aan de vliegafstand van hier naar China. Alle afstanden van alle mensen worden dan bij elkaar opgeteld om die 7817 te halen. Inmiddels staat deze teller al op 200%! En het is mogelijk om op de dag zelf, 18 mei, die 21 km mee te lopen. Rick: "Hoe je dat doet maakt niet uit, al ga je wandelen. Het gaat erom dat je lekkerder in vel zit door te bewegen." Inmiddels doen er zo'n 1500 mensen mee via de app.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden