Pieter de Vries is in zijn nopjes met het muzikale geweld op de Ter Aarse Braderie.
Pieter de Vries is in zijn nopjes met het muzikale geweld op de Ter Aarse Braderie. (Foto: Paul Mons)

Ter Aarse Braderie geeft weer reuring

Paul Mons

Pieter de Vries brengt muziek

"Er moet wat meer leven in de brouwerij komen en reuring op het plein. Daarom is de Stichting Aardamse Braderie onder leiding van onze juwelier Erik Swaab druk bezig om een traditie op poten te zetten. We gaan er hier weer een gezellig feestje van maken met zo'n zestig kramen en veel muziek," zegt Pieter de Vries.

TER AAR - Na het succes van vorig jaar wordt op zaterdag 11 mei voor de tweede achtereenvolgende keer de Ter Aarse Braderie gehouden op het Lindenplein. Van 10.00 tot 17.00 uur staan de kramen opgesteld op en rond het plein. "De Party Regelaar helpt ons met het podium en de horeca en we zijn erg blij dat alle winkeliers hier ook meedoen. Daarnaast zullen we nog heel veel andere kraamhouders verwelkomen, zelfs uit Den Oever en Rosmalen. Een palingroker, een meubelmaker, zelfgemaakte producten van de cliënten van Ipse de Bruggen, een draaimolen voor de kinderen... er is van alles! En we hebben een krantje verspreid met allemaal acties en aanbiedingen van onze kraamhouders."

Het dweilorkest van Dice Musica zal voorafgaand aan de braderie een rondje door de buurt dweilen om de sfeer alvast wat op te schudden. Bij de opening om 10.00 uur verzorgt de Urban dansschool D-Beatz van Samantha Bon uit Alphen en Nieuwkoop een optreden met een groep enthousiaste veertien- en vijftienjarigen. De Country Line-dancegroep Nieuwkoop geeft rond 11.30 en 12.30 uur een demonstratie waaraan iedereen kan meedoen en in de middag zijn er optredens van het Koudekerkse Shantykoor Het Groene Hart en van The Young Ones uit Alphen.

Pieter de Vries is in zijn nopjes met al dat muzikale geweld. Waar Pieter is, klinkt muziek, en niet alleen tijdens deze braderie. Op de braderie in Langeraar verzorgt hij al zo'n twintig jaar het muzikale gedeelte en regelmatig draait hij zijn 'gouwe ouwen' in de zorglocatie Aarhoeve. Ook playbackshows bij verenigingen en scholen kunnen op hem rekenen. Pieter heeft, zoals wel eens lachend wordt gezegd, de muziek aan zijn kont hangen.

Maar er is méér. Een keer in de maand organiseert de Dans Discotheek van Pieter de Vries op zaterdag een openbare dansavond, waar foxtrot, chachacha, Engelse wals en rock & roll de boventoon voeren. "Ik draai dan mijn plaatjes en mijn cd's met vooral lekkere muziek uit de jaren zestig en zeventig. Dat doe ik al ruim veertig jaar, eerst bij Jos Vergeer in Aarlanderveen, toen in Alphen, in zaal Nabij, en nu in het Langeraarse Parola. Op 18 mei is het weer zover. Er komen zelfs mensen uit Den Haag, Leiden en Bodegraven op af. De liefhebbers van zulke feestjes zien op www.avondjedansen.nl waar ze aan hun trekken kunnen komen." Ook Pieter zelf gaat nog wel eens met de voeten van de vloer. "Ja hoor, af en toe wil ik nog wel eens met Annemarie een foxtrotje meedansen. Maar daarna weer snel terug naar mijn draaitafel."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden