Een kinderhand is door alcohol zo gevuld.
Een kinderhand is door alcohol zo gevuld. (Foto: Writing4U.nl)

Ouders verantwoordelijk drankgebruik kinderen

Niet alleen de horecazaken moeten worden aangesproken op het alcoholgebruik onder minderjarigen. Ook hun ouders moeten de verantwoordelijkheid nemen, om hun kroost ervan te doordringen dat 18-minners NIX moeten gebruiken. Geen sigaretten, alcohol en andere drugs dus.

KAAG EN BRAASSEM – Het gemeentebestuur had samen met cafés en restaurants in Kaag en Braassem een 'horecaconvenant' opgesteld. Dit convenant is afgelopen, maar wordt niet vernieuwd. In plaats daarvan is er een werkgroep van horeca-ervaringsdeskundigen, die een nieuw plan bedenken. Aan het eind van dit jaar moet er een lijst van maatregelen komen voor het voorkomen van en handhaven op alcoholgebruik bij minderjarigen.

Niet alles is goed gegaan tijdens de periode, waarin het horecaconvenant werd uitgevoerd, zo blijkt uit ambtelijke stukken. "Het was een gewenningsperiode waarin niet direct de wettelijke boete van € 1360 werd opgelegd als er een foute constatering werd gedaan. Het bureau dat de aanbieding heeft gedaan, is halverwege het traject gestopt en is overgenomen door een ander bureau. De momenten van controle waren niet altijd even gelukkig gekozen en ook niet alle afgesproken controles waren uitgevoerd.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden