Kenneth Duah had het net als alle Alphense Boys-spelers moeilijk tegen Leonidas.
Kenneth Duah had het net als alle Alphense Boys-spelers moeilijk tegen Leonidas. (Foto: Paul Bahlmann)

Aarlanderveen nog ongeslagen Boys niet langs Leonidas

Theo van Egmond

Dankzij Aarlanderveen mag Alphense Boys zaterdag nog hopen op de nacompetitie. Het zondagteam van de Boys speelde zeer matig, maar is zo goed als veilig.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na 21 minuten heen-en-weer voetballen gebeurde er eindelijk iets in de wedstrijd Aarlanderveen-Floreant. Elias Kameris schoot vanaf de stip de 1-0 binnen nadat Aziz El Bouazatti binnen de zestien overduidelijk was vastgehouden. Tot de pauze bleef het bij dit enige 'hoogtepunt'.

Direct na de pauze gebeurde er wel van alles. Binnen een paar minuten maakten de bezoekers gelijk, maar direct daarna zette El Bouzatti de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Vervolgens werden in no-time twee Aarlanderveners weggestuurd. Sallem Chamlali maakte na aangetikt te zijn een slaande beweging en kon met direct rood inrukken.

#Doeslief

Het bontst maakte Fahri Margoum het. Hij kreeg geel, maar bleef maar foeteren op arbiter Dane uit Schiedam. Die had nog best lang geduld met hem, maar kon toch echt niet meer onder nog een keer geel uit. De jonge scheidsrechter was overigens de beste man op het veld. Met nog 36 minuten met slechts negen spelers was de eerste nederlaag in aantocht zou je denken. Maar de overgebleven spelers hielden hardwerkend stand. De Aarlanderveen-trainers zullen verbaasd zijn geweest over de tactiek van collega-trainer Paul Pikaar. Die hield desondanks een man of drie, vier achterin. Voor Alphense Boys was 2-1 een wel heel prettige uitslag. Zaterdag komt Floreant op bezoek en bij winst komt de nacompetitie wel heel dichtbij. Bij verlies wordt het waarschijnlijk helemaal niets. De ploeg heeft het nu in ieder geval volledige in eigen hand.

Alphense Boys speelde op de Bijlen een zeer matige partij tegen laagvlieger Leonidas. Het werd uiteindelijk 2-2 en meer dan een punt zou ook niet verdiend zijn. Na een 1-0 achterstand tekende Bas van Zoest voor de gelijkmaker. Thom Nouwens zette de thuisclub vanaf de stip op voorsprong, maar in de slotfase kwamen de bezoekers langszij.

De indrukwekkendste prestatie in het weekeinde werd geleverd door de hoofdtrainer van Alphense Boys, Ronald Martin. Hij stond op 4 mei vanaf 20.00 uur lange tijd in vol militair ornaat met een grote regenboog ver boven hem paraat in de houding bij de dodenherdenking. Respect!

Geen Bahlmann toernooi

Er komt dit jaar geen Frans Bahlmann toernooi bij Alphense Boys. De deelnemers ARC, Jodan Boys en Ter Leede moeten op de geplande finaledag 17 augustus voetballen om de KNVB-beker. Wel zal op 13 augustus Alphense Boys-ARC gepeeld worden.

Bahlmann's topscorerslijst

Het zeer beperkte inhaalprogramma heeft geen grote veranderingen gebracht in de topscorerslijst.
Vincent Hoogervorst (Alphia) leidt met 31,5 punt, ruim voor Daniel van Leeuwen (Alphen) die 25,5 punt heeft. Aziz el Bouazatti scoorde voor Aarlanderveen tegen Floreant en staat nu alleen op de derde plaats met 21 punten. Jesse Boateng (Alphense Boys Zaterdag) en Stefan den Horder van ARC zitten hem met respectievelijk 20 punten en 19,5 op de hielen.

Programma

Het voetbalprogramma voor zaterdag 11 mei: WVHEDW-ARC; LSVV'70-Woubrugge; FC Oegstgeest-Zevenhoven; Aarlanderveen-Koudekerk; Hazerswoudse Boys-Kickers'69; Alphense Boys-Floreant; NSV'46-Lugdunum; Alphia-CVC Reeuwijk; Nieuwkoop-Sporting Leiden; DSO-TAVV; Van Nispen-Zwammerdam; Kamerik-Sportief. Voor zondag 12 mei zijn vastgesteld: Unitas-Alphense Boys; Alphen-WVC; DOSR-Altior; ROAC-HVV; DONK-Nicolaas Boys; Taurus-MMO; Besiktas-Bernardus.

Meer berichten