Kiwanis leden blijven actief met het werven van fondsen voor goede doelen vooral gericht op kinderen.
Kiwanis leden blijven actief met het werven van fondsen voor goede doelen vooral gericht op kinderen. (Foto: )

Kiwanis zamelen in en opnieuw donaties aan goede doelen

De Kiwanis leden en enkele vrijwilligers zamelden afgelopen jaar weer gebruikte telefoons en inkt/toner cartridges in voor goede kinderdoelen. De inzamelaars zijn heel trots te kunnen melden dat er opnieuw maar liefst 16.000 stuks zijn ingezameld afgelopen jaar!
Dit was mogelijk door onder andere de enthousiaste medewerking van afvalbrengstations in Alphen aan de Rijn en Kaag en Braassem.

Goede doelen

De opbrengst van ingezamelde telefoons en cartridges per stuk mag dan niet veel zijn, dankzij het grote aantal kunnen we jaarlijks toch enkele duizenden euro's overmaken naar goede kinderdoelen. Onlangs werd weer 3.500 euro overgemaakt naar een aantal goede doelen: WARCHILD,  CIRCLE 4 LIFE, PROJECT SHARE GHANA, HET VERGETEN KIND EN KIWANIS POPPEN VOOR KINDEREN IN ZIEKENHUIZEN.


Inzamelactie gaat door in 2019

Kiwanis leden blijven actief met het werven van fondsen voor goede doelen vooral gericht op kinderen. Het doneren van telefoons en cartridges blijft ook in 2019 mogelijk bij afvalbrengstation Ecopark De Limes in Alphen a/d Rijn en afvalbrengstation Veenderveld in Roelofarendsveen De inwoners van Alphen a/d Rijn en Kaag en Braassem weten de afvalbrengstations goed te vinden en wekelijks zijn er veel telefoons en cartridges voor het goede doel! Heeft u nog een oud mobieltje in de la liggen of een verstofte cartridge op zolder? Lever 'm in! De opbrengst van de ingeleverde spullen komt ook in 2019 weer ten goede aan kinderdoelen!

Wat is Kiwanis?
Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. Een serviceclub is een club van mensen die door het opzetten en uitvoeren van activiteiten geld bijeenbrengen en deze middelen uitgeven aan goede doelen. Al tientallen jaren heeft Kiwanis in haar activiteiten vooral het oog gericht op het welzijn van kinderen. Het motto van Kiwanis is dan ook: 'Serving the Children of the World'. Interesse om mee te helpen of misschien wel KIWANIS lid te worden. Kijk eens op https://www.kiwanis.nl/ of neem gerust contact op met de Koudekerkse Kiwanis leden Piet Smit 071-341 4727 of Ed Bink 071-341 3192

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden