Beste Buitenslandse Film 'Roma' te zien bij Parkvilla

Vanaf donderdag 9 mei vertoont Parkvilla Filmhuis de film Roma. Een liefdevol en ontroerend familieportret dat zich afspeelt in Mexico-stad in de jaren '70. De film won de Oscar voor Beste Regie, Beste Camerawerk en Beste Buitenlandstalige film. Het zwart-wit gefilmde drama is een niet te missen filmervaring in het filmhuis.

De film volgt Cleo (Yalitza Aparicio), een jonge huishoudelijke hulp in Roma, een arbeiderswijk in Mexico-stad. Cleo werkt als een inwonende dienstmeid en oppas voor een gezin uit de hogere middenklasse in het Roma-district. Wanneer de vader voor een verdacht lange zakenreis vertrekt, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter. Cleo helpt Sofia en de kinderen door de moeilijke periode heen, terwijl ze zelf ook in moeilijkheden raakt wanneer ze zwanger wordt.

Technisch virtuoos en inlevend vertelt regisseur Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y tu mamá también) het verhaal van zijn eigen jeugd. Hij schetst hij een levendig, ontroerend portret van de dagelijkse strijd van families en de sociale hiërarchie in het onrustige politieke klimaat van de jaren 70. De film is niet alleen een ode aan het kindermeisje uit zijn jeugd, maar ook een prachtig geschoten liefdesbrief aan de cinema.

Te zien op donderdag 9 mei (13.30), zaterdag 11 mei (20.00), zondag 12 mei (14.30), dinsdag 14 mei (20.00) en woensdag 15 mei (20.00)

Kaartjes zijn te koop via de website www.parkvilla.nl of aan de kassa. Indien u kaarten online koopt kunt u van te voren uw stoel bepalen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden